[Žinios trumpai] Švedija neleis Rusijai imtis veiksmų dėl „Nord Stream" sprogimo: skelbia, kad situacija yra pavojinga ir reikia ruoštis  ()

Švedijos ministrė pirmininkė Magdalena Andersson pareiškė, kad Švedija neleis Rusijai leisti pradėti savo tyrimo dėl sprogimų, sugadinusių dujotiekį „Nord Stream".


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-10-11 [Žinios trumpai] Švedija neleis Rusijai imtis veiksmų dėl „Nord Stream" sprogimo: skelbia, kad situacija yra pavojinga ir reikia ruoštis  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai praneša „Bloomberg".

„Preliminarūs tyrimai Švedijoje yra konfidencialūs, ir tai, be abejo, galioja ir šiai bylai", – sakė M. Andersson.

Pažymima, jog Rusija reikalavo į žalos tyrimą įtraukti jos valdžios atstovus ir valstybinę dujų bendrovę PJSC „Gazprom". M. Andersson sakė, kad jos biuras rengia atsakymą į praėjusią savaitę gautą Rusijos laišką.

Švedijos saugumo tarnyba padarė išvadą, kad dujotiekio „Nord Stream" nuotėkis buvo povandeniniai sprogimai. M. Andersson pažymėjo, kad be preliminaraus tyrimo, Švedijos valdžios institucijos veiksmus derina su Danija ir Vokietija.

 

„Tai atsitiko Švedijos ekonominėje zonoje, o ne mūsų teritorijoje, todėl tai nėra ataka prieš Švediją, bet tai rimta, atsižvelgiant į įtemptą situaciją saugumo politikos srityje. Deja, turime būti pasirengę kitiems incidentams", - sakė M. Andersson.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(49)
(0)
(49)

Komentarai ()

Susijusios žymos: