[Žinios trumpai] Įspūdingas proveržis: Čekija atiduos savo karinę techniką Ukrainai  ()

Į Ukrainą keliaus „Leopard“ tankai ir šarvuotos gelbėjimo mašinos „Buffel“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos bendrovė „Rheinmetall“ sudarė susitarimą su Čekijos Respublika dėl „Leopard“ tankų ir šarvuotų gelbėjimo mašinų „Buffel“ tiekimo. Šios transporto priemonės keliaus į Ukrainą.

Apie tai praneša Censor.NET, remdamasi bendrovės spaudos tarnybos informacija.

„Kaip Vokietijos vyriausybės vykdomos įrangos mainų programos „Ringtausch“ dalis, „Rheinmetall“ netrukus aprūpins Čekiją tankais ir kita karine technika. Dėl to Prahoje susitarė abiejų šalių ir „Rheinmetall“ atstovai“, – rašoma pranešime.

Pranešama, kad, vykdydama mainus, remiančius Ukrainą, Čekija iš Vokietijos gauna kovinius ir evakuacinius tankus. Vokietijos gynybos pramonės grupė „Rheinmetall“ tiekia NATO partneriams kovinius tankus „Leopard 2A4“ ir šarvuotą gelbėjimo mašiną „Büffel ARV“.

 

„Rheinmetall“ teigimu, Čekija, vykdydama mainus, karinę techniką perduoda Ukrainai.

Sutartis buvo pasirašyta Prahoje, spalio 11 d. Ceremonijoje dalyvavo Čekijos sausumos pajėgų vadas, Vokietijos gynybos ministerijos ginkluotės direktorius ir „Rheinmetall“ atstovas. Sutartyje numatytas ne tik įrangos, bet ir amunicijos, atsarginių dalių bei įrangos tiekimas remontui. Pirmuosius įrangos vienetus Čekija gaus 2022 metų gruodį, o visą sutartį planuojama užbaigti iki 2023 metų pabaigos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(87)
(0)
(87)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()