[Žinios trumpai] Kilo didelis skandalas: Muskas asmeniškai kalbėjosi su Putinu, atsisakė Ukrainai aktyvuoti „Starlink“ palydovinį internetą Krymo puolimo atveju  (1)

Politologas ir konsultacijų bendrovės „Eurasia Group“ įkūrėjas Ianas Bremmeris teigia, kad Elonas Muskas jam pasakojo apie pokalbį su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu. Griežtai sukritikuotą „taikos planą“ Ukrainai Muskas paskelbė netrukus po šio galimo pokalbio.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-10-12 [Žinios trumpai] Kilo didelis skandalas: Muskas asmeniškai kalbėjosi su Putinu, atsisakė Ukrainai aktyvuoti „Starlink“ palydovinį internetą Krymo puolimo atveju  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Antradienį išplatintame laiške Bremmeris rašo, kad, anot Musko, V. Putinas išreiškė „norą derėtis“ telefonu, tačiau tik tuo atveju, jei Ukraina pripažins Krymo ir keturių kitų sričių aneksiją ir sutiks dėl nuolatinio neutralumo. Kitaip tariant, Putinas sutinka derėtis tik jei Ukraina pripažįsta Rusijos pergalę - diktatorius nori išsaugoti veidą ir ant tūkstantinių mirčių surengti pergalės paradą sau. Pralaimėjimas jam kainuotų valdžią ir, greičiausiai, gyvybę, nes aplink Putiną suformuota oligarchų, amžinų politikų ir milijonierių propagandistų struktūra to neatleistų.

Taip pat Rusijos prezidentas tariamai pasakė Muskui, kad Rusijos Federacija įgyvendins šiuos tikslus bet kokiomis priemonėmis, įskaitant galimą branduolinio ginklo panaudojimą, jei Ukraina įsiveržs į Krymą. Muskas sakė Bremmeriui, kad „reikia padaryti viską, kad būtų išvengta tokio rezultato“. Be to, pokalbyje su „Eurasia Group“ vadovu „Tesla“ įkūrėjas esą teigė atsisakęs Ukrainai aktyvuoti „Starlink“ palydovinį internetą okupuoto pusiasalio teritorijoje.

Praėjusią savaitę Elonas Muskas paskelbė pasiūlymus dėl Rusijos ir Ukrainos karo „taikaus sureguliavimo“, kuriuose yra beveik tie patys punktai, kuriuos jis minėjo pokalbyje su Bremmeriu – nuo ​​Krymo pripažinimo rusišku iki nuolatinio neutraliteto. Tai yra viskas, ko reikalauja Rusija, kad Putinas išliktų pergalingu diktatoriumi ir užsitikrintų tvirtą poziciją prie Juodosios jūros.

 

Vėliau Muskas kalbėjo ir apie branduolinio karo pavojų bei apie tai, kad Rusija neva laimės karą su Ukraina, nes turi daugiau gyventojų ir išteklių.

Amerikiečio verslininko pranešimai sukėlė ukrainiečių ir kitų socialinio tinklo vartotojų pasipiktinimo bangą. Tuo tarpu Rusijos žiniasklaida ir pareigūnai aktyviai gyrė šį pasiūlymą. Pats Putino atstovas Dmitrijus Peskovas pavadino Musko žinutę „pasiūlymais, vertais dėmesio“.

(3)
(36)
(-33)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: