[Žinios trumpai] Kremlius bus įsiutęs! Ukraina ketina pripažinti visų Rusijos Federacijos autonominių regionų nepriklausomybę - Zelenskis sulaukė pirmojo prašymo  (5)

Vilas Mirzajanovas, Tatarstano vyriausybės vadovas tremtyje, kreipėsi į Ukrainos prezidentą su prašymu pripažinti jo regioną nepriklausomu.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-10-14 [Žinios trumpai] Kremlius bus įsiutęs! Ukraina ketina pripažinti visų Rusijos Federacijos autonominių regionų nepriklausomybę - Zelenskis sulaukė pirmojo prašymo  (5)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dar 2008 m. gruodžio 20 d. Medžlisas deklaracijoje paskyrė savo vadovą tremtyje, kad jis galėtų atstovauti regiono interesams užsienyje. Šiandien pačiame Tatarstane sėdi Kremliaus atstovas, informuoja „Bild“.

Mirzajanovas pabrėžė, kad laiške Zelenskiui jis ragina pripažinti ne tik Tatarstano nepriklausomybę, bet ir regiono vyriausybę, kuri dabar yra tremtyje. Regiono vadovas paminėjo, kad tai padarė parašęs laišką ir išsiuntęs jį Ukrainos prezidentui paštu.

Tatarstano vadovas teigė, kad greičiausiai laiškas dar nepasiekė Zelenskio, nes jis to nepaminėjo jokiame interviu. Mirzajanovas tikisi, kad Zelenskis teigiamai atsakys į abu jo prašymus.

 

Tuo pat metu jis paminėjo, kad kalbėjo su Aukščiausiosios Rados deputate Jelizaveta Bogutskaja, kuri teigė, kad Ukrainos vyriausybė ketina pripažinti visų Rusijos Federacijos autonominių regionų nepriklausomybę. Mirzajanovas sakė, kad Tatarstano totoriai, kaip ir Krymo, yra pavergta tauta Rusijos Federacijoje. Regioną turėtų valdyti totorių atstovas, o ne Kremliaus protektorius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(227)
(1)
(226)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (5)