„Laiko yra iki lapkričio 15“: skelbia, kad Putinas pateiks Ukrainai ultimatumą ir kas laukia, jeigu Ukraina nesutiks  (2)

Ivanas Jakovina išsakė pasiūlymą, kurį Rusija artimiausiu metu pateiks Ukrainai, taip pat paaiškino, kas galėtų nutikti jei šalis jo atsisakytų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos žurnalistas ir karo stebėtojas Ivanas Jakovina mano, kad netrukus V. Putinas pasiūlys Ukrainai paprastą paliaubų planą: dabartinė fronto linija turėtų tapti sienos linija tarp Rusijos ir Ukrainos.

„Tai yra paliaubos, kaip tarp Šiaurės ir Pietų Korėjos. Visi jau pripratę, kad tai ne taika, o paliaubos. Rusiją tenkina ta pati galimybė, o pasiūlymas dėl to būtų meduolis. Botagas bus naudojamas kasdien smogti Ukrainos kritinei infrastruktūrai – visur, kur užtikrinama gyvybiškai svarbi civilių gyventojų veikla, galbūt net per maisto saugojimą, kad šalyje RF sukeltų šaltį ir alkį“, – interviu su Dmitrijumi Gordonu metu sakė  analitikas.

Vaizdo įrašą galima žiūrėti „YouTube“ kanale „Svečiuose pas Gordoną“.

I.  Jakovina taip pat paaiškino, kad jei Ukraina nepalūš net apšaudžius kritinę infrastruktūrą, V. Putinas griebsis kraštutinių priemonių.

„Nesename savo pareiškime jis teigė, kad amerikiečiai sukūrė precedentą, priversdami Japoniją sudaryti taiką Antrojo pasaulinio karo metais. Tą patį padarys ir V. Putinas”, – pažymėjo žurnalistas.

Kremlius pradės branduolinę ataką prieš kurį nors Ukrainos miestą ir dar kartą pasiūlys paliaubas. Jei Ukraina atsisakys, po savaitės jis surengs tą pačią branduolinę ataką prieš kitą miestą ir vėl pasiūlys taiką. Jei dar kartą bus neigiamas atsakymas, tai branduolinis smūgis bus ir trečią kartą.

 

Ir taip toliau. „Ir taip tol, kol Ukraina nesutiks su paliaubomis. Manau, jis paskelbs kažkokį tokį ultimatumą, nes dabar V. Putino padėtis tokia – „yra šeimininkas arba nebėra”.

„Manau, kad lapkričio 15 d. yra jo terminas visomis prasmėmis. Žodžiu. Jis nebeišgyvens. Tai jam fizinio išgyvenimo reikalas“, – aiškino I. Jakovina.

Po to Dmitrijus Gordonas pašnekovui uždavė nerimą keliantį klausimą: „Ar sutinkate su manimi, kad oras kvepia karo pabaiga ir Ukrainos pergale? Apskritai manau, kad po mėnesio ar dviejų tai bus baigta”.

 

„Aš jau daug kartų apie tai kalbėjau. Sutinku su jumis – manau, kad iki Naujųjų metų viskas bus baigta“, –atsakė Ivanas Jakovina. – Nežinau, kaip tai baigsis, nes, deja, dabar negaliu visiškai atmesti globalaus branduolinio karo varianto. Man atrodo tai irgi labai tikėtinas scenarijus. Negaliu garantuoti, jog Ukraina laimės. Tikrai žinau, kad Rusija nelaimės, nes jai neleis, bet aš tiksliai nežinau, kaip karas baigsis“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(24)
(37)
(-13)

Komentarai (2)