[Žinios trumpai] „Žmonės tiesiog nekenčia vieni kitų“: Rusijos politikas kategoriškai nesutinka su Ukrainos žvalgyba ir skelbia, kad Rusija stovi ant pilietinio karo slenksčio (Video)  ()

„Žmonės pradėjo vieni kitų nekęsti. Ten viskas labai rimta. Abipusės neapykantos laipsnis nepaprastai didelis, o tai, kaip taisyklė, yra pilietinio karo požymis“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-10-22 [Žinios trumpai] „Žmonės tiesiog nekenčia vieni kitų“: Rusijos politikas kategoriškai nesutinka su Ukrainos žvalgyba ir skelbia, kad Rusija stovi ant pilietinio karo slenksčio (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos opozicionierius, buvęs Valstybės Dūmos deputatas Genadijus Gudkovas kategoriškai nesutiko su GUR vadovo Kirilo Budanovo išvada, kad 82% rusų palaiko Putiną. Anot jo, taip nėra. Reali parama Kremliaus diktatoriui visoje šalyje siekia ne daugiau kaip 25 proc. Be to, Rusijos visuomenė kaip niekad yra prie pilietinio karo.

Apie tai politikas kalbėjo, duodamas interviu Dmitrijui Gordonui, kurį galima peržiūrėti „YouTube“ kanale „V gostiach u Gordona“.

Pokalbio su Ukrainos žurnalistu metu Gudkovas prisiminė, kad kariaujančioje šalyje neįmanoma atlikti objektyvių sociologinių tyrimų:

„Tačiau, iš to, ką žinau iš savo draugų, bendražygių, pažįstamų ir žmonių, kurie man rašo (o rašo man daugelis), pagal mano apklausų, kurias atlieku „Twitter“ ir kituose socialiniuose tinkluose, rezultatus, galiu pasakyti, kad 25% tai yra maksimumas, kuriuo remiasi Putinas. Yra regionų, kur 17%, yra 40%, bet, apskritai, 25% yra maksimumas“.

Tada jis pridūrė, kad mobilizacija Rusijos Federacijoje sudavė rimtą smūgį Putino režimo reputacijai, todėl valdžia sustabdė mobilizaciją Maskvoje:

„Dabar visoje Rusijoje šaukiama, kad „mes irgi norime sustoti“. Vyksta procesai, griaunantys lyderio įvaizdį net tarp „žemiausių gyventojų sluoksnių“, apsėstų didžiosios valdžios šizofrenijos sindromu“.

 

Kaip pažymėjo buvęs Valstybės Dūmos deputatas, Rusijoje aktyviai mažinamas aktyvios paramos karui branduolys, daugėja abejojančių. Dalis jų pereina į oponentų kategoriją, o neapykanta Rusijos visuomenėje kaista:

„Vyksta skyrybos, žlunga šeimos santykiai. Paskambino man vienas tolimas giminaitis ir sako: „Genadijau Vladimirovičiau, aš praradau visą šeimą“ Ir aš suprantu, kodėl. Žmonės pradėjo vieni kitų nekęsti. Ten viskas labai rimta. Abipusės neapykantos laipsnis nepaprastai didelis, o tai, kaip taisyklė, yra pilietinio karo požymis“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(62)
(1)
(61)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: