[Žinios trumpai] Rusijos karo lėktuvuose prasidėjo mirtini dalykai: abu „Su-30SM“ pilotai užduso, iškeltas rimtas klausimas – „kas iš tikrųjų buvo deguonies balionuose?“  ()

Ukrainos žvalgyba išsiaiškino, kad prie problemų turinčio „Su-30SM“ buvo prisiartinęs antras naikintuvas, kurio pilotai pamatė šiurpų vaizdą – naikintuvas jau buvo nevaldomas, nes jo įgula buvo be sąmonės. Spėjama, kad pilotai galėjo būti negyvi dar prieš katastrofą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-10-26 [Žinios trumpai] Rusijos karo lėktuvuose prasidėjo mirtini dalykai: abu „Su-30SM“ pilotai užduso, iškeltas rimtas klausimas – „kas iš tikrųjų buvo deguonies balionuose?“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos Gynybos ministerijos Vyriausiasis žvalgybos direktoratas pranešė, kad spalio 23 dieną danguje virš Irkutsko buvo du naikintuvai „Su-30“. Tik vienas iš jų saugiai nusileido pagal planą, o kitas liko ore. Jo įgula tylėjo apie 20 minučių. Veikiantis „Su-30“ vėl pakilo patikrinti antrojo naikintuvo būklės. Ukrainos žvalgyba teigia, kad priartėję prie naikintuvo rusų lakūnai suprato, kad jo įgula yra be sąmonės – manoma, kad jie žuvo dar prieš katastrofą.

Manoma, kad pilotai užduso dėl netvarkingos deguonies sistemos. Naikintuvai buvo remontuojami ir pakilo skrydžio bandymams. Tiesa, lakūnas-bandytojas Romanas Svitanas yra įsitikinęs, kad pilotai negalėjo tiesiog uždusti.

„Abu negalėtų netekti sąmonės dėl deguonies bado, tai beveik neįmanoma… Jie negalėjo uždusti tiesiogine to žodžio prasme dėl oro trūkumo. Oro slėgis kabinoje palaikomas ir be deguonies kaukių. Jis sukuriamas orlaivio kompresoriaus. Tai yra, salono viduje palaikomas teigiamas slėgis“, teigia Svitanas.

 

Pilotas pabrėžia, kad naikintuvų lakūnai tikrai naudoja deguonies kaukes, bet nutrūkus deguonies tiekimui per jas uždusimas vis tiek yra mažai tikėtinas.

Anot Svitano, yra du variantai, kodėl abu pilotai skrydžio metu prarado sąmonę. Pirmasis – stiprus kūno perkrovimas atliekant akrobatinius triukus (mažai tikėtina dėl pilotų patirties). Antrasis – deguonies balionuose buvo ne deguonis, o kažkokia kita juos apnuodijusi medžiaga.

(92)
(3)
(88)

Komentarai ()