Tai būtų didžiausia Kremliaus klaida: daugybė Rusijos karių iš karto patektų į galingus spąstus, būtų garantuotas žlugimas  ()

Jei užtvanka bus sunaikinta, Rusijos kariai turės trauktis į Krymą, o Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms prireiks vos poros savaičių, kad atnaujintų kontrpuolimą, sakė žvalgybos vadovas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tuo atveju, jei Rusijos kariai sužlugdys Kachovskos hidroelektrinę, jie turės trauktis į Krymą, o pats okupuotas pusiasalis liks be vandens tiekimo. Tuo pat metu Ukrainos kariuomenės veržimasis pietų kryptimi bus sustabdytas tik dviem savaitėms.

Tai interviu „Ukrainska Pravda" metu sakė Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausios žvalgybos valdybos vadovas Kirilas Budanovas.

GUR vadovas pažymėjo, kad šiuo metu Kachovskos užtvanka rusų įsibrovėlių yra užminuota tik iš dalies, o esamų sprogmenų susprogdinimas negali visiškai sunaikinti objekto.

„Minavimas buvo vykdomas tik daliniam sunaikinimui, jei reikėtų. Norint sunaikinti tokio lygio konstrukciją, reikia dešimčių tonų sprogmenų, ir teisingai išdėstytų. Negalite paprasčiausiai pastatyti „Kamaz“ kur nors šalia, tai nesuveiks", - sakė sakė žvalgybos vadovas.

K. Budanovo teigimu, jei rusai sugebės visiškai sugriauti užtvanką, tai lems nuolatinį kairiojo Chersono kranto, kurį jie kontroliuoja, potvynį, o vandens tiekimas į Šiaurės Krymo kanalą bus sustabdytas. Be to, dėl sprogimo bus visiškai uždaryta Zaporožės atominė elektrinė Energodare, kurią kontroliuoja RF ginkluotosios pajėgos.

„Ir, žinoma, jie tam tikram laikui apsunkins mūsų žengimą į priekį. Ir tai, beje, nėra labai ilgas laikotarpis, tai būtų kažkur apie dvi savaites. Bet rašistai bus priversti trauktis tiesiai į Krymą. Kitaip tariant, tada scenarijus būtų toks. Ar jie tam pasiruošę? Manau, kad ne", – pridūrė K. Budanovas.

 

Be to, departamento vadovas pažymėjo, kad Rusijos Federacijos karinė vadovybė supranta galimą pavojų, kad Kachovkos užtvanką kontroliuos Ukrainos pajėgos, nes objektas yra vienintelė pilnai veikianti transporto arterija. Šiuo atžvilgiu okupantai turės greitai apsispręsti – arba išvykti iš Chersono, arba „atsidurti tokioje situacijoje, kurioje anksčiau atsidūrė mūsų daliniai Mariupolyje".

„Situacija kiek kitokia, bet konceptualiai būtų labai panaši. Ir visa tai suprasdami, rusai ruošia dirvą tam, kad prireikus galėtų labai greitai iš ten išvažiuoti. Tačiau šiuo momentu jie nesiruošia išvykti, o ruošiasi gynybai", – pridūrė K. Budanovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(0)
(26)

Komentarai ()

Susijusios žymos: