[Žinios trumpai] Kinijos ateitis žlunga? Skelbiamas didžiulis kritimas, tai didelis smūgis Rusijai  (23)

Naujienos iš Kinijos privertė kristi naftos kainas, akcijų rinką ir juanio vertę, o tai sumažino Rusijos atsargų vertę.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-10-25 [Žinios trumpai] Kinijos ateitis žlunga? Skelbiamas didžiulis kritimas, tai didelis smūgis Rusijai  (23)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinija vėl „pakišo" Rusiją: naujienos iš Pekino žlugdo Rusijos atsargas, nafta pinga – rašo „Bloomberg".

Pasaulinės naftos kainos pradėjo kristi sulaukus žinių iš Kinijos, kur dieną prieš tai, po 20-ojo Kinijos komunistų partijos kongreso, Xi Jinpingas buvo išrinktas KLR vadovu trečiai kadencijai. Jo ekonominis planas investuotojų nedžiugino.

Gruodžio mėnesio ateities naftos sandorių kaina „Brent" nukrito iki 92,87 USD už barelį. Amerikietiškos klasės WTI ateities sandorių kaina nukrito iki 84,45 dolerio už barelį.

„Bloomberg" pažymi, kad Xi Jinpingo, kuris neslepia savo požiūrio į ekonomiką, troškimas vieninteliam vadovauti Kinijai investuotojus padarė daug pesimistiškesnius dėl šios šalies ateities. Kinijos akcijos Honkonge krito labiausiai nuo 2008 m., o juanis pasiekė žemiausią ribą per 14 metų po sekmadienio patvirtinimo, kad Xi  politika griežtinti valstybės kontrolę ekonomikoje ir rinkose tęsis daugelį metų.

Hang Seng China Enterprises indeksas, į kurį įeina Kinijos akcijos, kuriomis prekiaujama Honkonge, nukrito daugiau nei 7%. Tai prasčiausias rezultatas kitą dieną po suvažiavimo nuo indekso egzistavimo pradžios, 1994 m. Juanis nukrito iki žemiausio lygio nuo 2008 m. sausio mėn. – 7 259 juaniai už dolerį. Atsižvelgiant į tai, jog dabar rublis turi tik vieną rezervinę valiutą – juanį, ši žinia tiesiogiai liečia Rusijos Federaciją.

 

Krintant juaniui, mažėja ir Rusijos atsargų vertė. Tai, kad Xi Jinpingas dabar vykdys ekonomikos nacionalizavimo politiką, nėra itin slepiama. Kinijos vadovybės nuomone, rinka turėtų būti visiškai kontroliuojama valstybės. Tačiau tokiu atveju visi rinkos instrumentai ir mechanizmai virsta fikcija ir imitacija. Įskaitant ir taip itin abejotinos juanio valiutos rezervo statusą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(111)
(3)
(108)

Komentarai (23)