[Žinios trumpai] Rusija pradėjo rizikingus puolimus su smogiamaisiais sraigtasparniais Ka-52 „Aligator“: skelbiamos netikėtos pasekmės  ()

Rusijos vadovybė vis dažniau imasi rizikingų skrydžių koviniais sraigtasparniais. Tai viena iš nedaugelio galimybių teikti tiesioginę paramą kariams kovoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija nuo invazijos į Ukrainą prarado mažiausiai 23 kovinius sraigtasparnius Ka-52 „Alligator“. Tai beveik 25 % viso tokių sraigtasparnių – Rusijos oro pajėgų arsenale jų yra 90. Be to, tai beveik pusė visų sraigtasparnių nuostolių per karą Ukrainoje. Apie tai „Twitter“ pranešė britų žvalgyba.

Agentūra pažymi, kad Rusijos atakos sraigtasparniai ypač nukentėjo nuo Ukrainos kariuomenės nešiojamų priešlėktuvinių raketų sistemų (MANPADS). Taip yra dėl to, kad orlaiviai dažnai dirba su ne tokia nuoseklia kovinių orlaivių priedanga, nei tikimasi pagal Rusijos karinę doktriną.

Didžiosios Britanijos Gynybos ministerija pažymi, kad Rusija ir toliau negali išlaikyti pakankamo oro pranašumo, kad galėtų patikimai teikti veiksmingą artimą sraigtasparnių oro paramą netoli fronto linijos. Be to, baigiasi Rusijos ginkluotųjų pajėgų artilerijos amunicija.

 

Todėl Rusijos vadovybė vis dažniau imasi rizikingų skrydžių koviniais sraigtasparniais. Tai viena iš nedaugelio galimybių teikti tiesioginę paramą kariams kovoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(142)
(3)
(139)

Komentarai ()