[Žinios trumpai] „Jie nelauks puolimo“: skelbiama, kad į karą Ukrainoje gali įsijungti elitinė JAV brigada - tai smogiamasis NATO kumštis (Video)  (1)

„Tai amerikiečiai. Pentagonas! Jie nelauks atakos prieš NATO struktūras. Jie gali surengti prevencinius smūgius“: Svitanas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-10-25 [Žinios trumpai] „Jie nelauks puolimo“: skelbiama, kad į karą Ukrainoje gali įsijungti elitinė JAV brigada - tai smogiamasis NATO kumštis (Video)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmą kartą per 80 metų amerikiečiai dislokavo oro desantininkų diviziją pasienyje su Ukraina. Tai JAV 101-oji oro desanto brigada, veikianti karštuose mūšio taškuose. Prieš 80 metų ši brigada išsilaipino Normandijoje, 1965 metais kariavo Vietname, 2003 metais – Irake.

Karo ekspertas Romanas Svitanas laidoje „FREEDOM“ paaiškino, kodėl JAV dislokavo savo desantininkų brigadą prie Rumunijos ir Ukrainos sienos. Jis taip pat pripažino, kad šie kariai gali patekti į Ukrainos teritoriją kaip paties Aljanso gynybos dalis.

Anot jo, jei 101-oji oro desantininkų brigada yra dislokuota kokiame nors regione, tai tik kovinėms misijoms vykdyti.

„Todėl šie, beveik 5000 žmonių, kurie dabar yra už kelių kilometrų nuo Rumunijos ir Ukrainos sienos, yra pasirengę, prireikus vykdyti kovines misijas“, – pažymėjo ekspertas.

Tokiu būdu JAV (ypač Pentagonas) rodo susidomėjimą Ukrainoje vykstančiais procesais bei Rusijos ir Ukrainos karu, tvirtina Svitanas.

Jis atkreipė dėmesį į tai, kad ši brigada tikrai yra pasirengusi ginti NATO, taip pat ir Ukrainos teritorijoje. Apie tai jau kalbėjo jos vadai, o apie tai byloja pats karių dislokavimas prie Ukrainos sienų.

„Pagrindinė JAV karių dalyvavimo misija yra NATO šalių apsauga. Bet niekur neparašyta, kad NATO yra ginama tik NATO šalyse. Jie gali ginti Aljansą svetimoje teritorijoje. Tai amerikiečiai. Pentagonas! Jie nelauks atakos prieš NATO struktūras. Jie gali surengti prevencinius smūgius“, - sako Svitanas.

 

Jis pažymėjo, kad bet koks tokių karių dalyvavimas Ukrainoje jau aptartas ir leistas, o tokių karių perkėlimas prie mūsų sienų tikrai turės tolimesnių pasekmių.

Svitanas taip pat patvirtino, kad bet kokio branduolinio ginklo sprogdinimas Ukrainos teritorijoje, Juodojoje jūroje ar netoli nuo kurios nors iš NATO šalių, jau bus laikomas ataka prieš pačią NATO šalį.

„Todėl dabar rytų fronte matome tam tikrų NATO linijų dislokavimą ir stiprinimą – tai Lenkija, ir Rumunija, ir Baltijos šalys. Bet koks rusų bandymas panaudoti branduolinį ginklą, „nešvarias branduolines bombas“, smūgiai atominėms elektrinėms Ukrainoje, išprovokuos karinius veiksmus tokioms grėsmėms sustabdyti. Tai yra, kaip sakiau, bus vykdomas kažkoks prevencinis smūgis, kad tokiai situacijai būtų užkirstas kelias. PRIEŠ jiems [Rusijai aut. past.] panaudojant branduolinius ginklus. Todėl mums reikalingi tokie daliniai kaip 101-oji JAV oro desantininkų brigada – greitojo reagavimo brigada, kuri yra dislokuota tam tikrose vietose, tam tikroms užduotims atlikti tiek žemėje, tiek ore. Teigiama, kad tiek NATO, tiek Pentagonas planuoja tam tikrus veiksmus NATO gylyje iki 1-1,5 tūkst. km – tai yra pagrindinių NATO šalių naikintuvų kovos spinduliai. Taigi tai bent jau atsveria branduolinį šantažą. Į bet kokius tokius Rusijos Federacijos grasinančius veiksmus, net ir žiniasklaidos lygio, Pentagonas atsakys kariniais veiksmais“, – sakė Svitanas.

 

Eksperto teigimu, NATO kariuomenė yra atskirta nuo politikos ir savo užduotis atlieka pagal karinės vadovybės komandas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(149)
(5)
(144)

Komentarai (1)