[Žinios trumpai] Iš rusų atimtas „drakonas“ tiesiog sužvėrėjo – skelbiamas retas ir unikalus vaizdo įrašas, ką su juo daro ukrainiečiai (Video)  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos mūšio lauke aktyviai naudoja trofėjinius ginklus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Internete pasirodė gana retas vaizdo įrašas, kaip Ukrainos ginkluotosios pajėgos panaudojo sovietinę išminavimo mašiną – UR-77 „Meteorit“.

Vaizdo įraše tiesiogiai parodytas įrenginio veikimas pagal paskirtį – savaeigių pabūklų 2C1 „Gvozdika“ pagrindu sukurta mašina UR- 77 „Meteorit“ padeda sukurti iki 6 m pločio ir 80-90 m ilgio saugius pravažiavimus per prieštankinius minų laukus.

Tuo pačiu metu UR-77, arba kaip jis dar vadinamas „Zmei Horynych“ (į drakoną ar gyvatę panašus padaras), kontekste verta paminėti štai ką – karo Ukrainoje okupantai šią mašiną išbandė naujame „vaidmenyje“ – „pralaužti" Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijas.

 

Tačiau tokie bandymai panaudoti šią instaliaciją baigėsi nesėkmingai.

Portalas „Oryx“ pasakoja, kad nuo plataus masto invazijos pradžios Rusijos kariuomenė jau prarado 22 savo UR-77 įrenginius, iš kurių 15 atiteko Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms kaip trofėjai, dar 2 buvo apleisti ir tik penki sunaikinti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(113)
(3)
(110)

Komentarai ()