[Žinios trumpai] Skelbiama sensacija: „Motor Sich“ prezidentas padėjo Rusijai apiplėšti Ukrainos miestus ir kaimus  ()

Viačeslavas Boguslajevas ir po vasario 24 d. toliau bendradarbiavo su Rusija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Teisėsaugininkai paviešino orlaivių variklių gamintojo „Motor Sich“ prezidento Viačeslavo Boguslajevo ir Rusijos Federacijos bendradarbiavimo įrodymus. Ukrainos bendrovė tęsė atsarginių dalių tiekimą Rusijai net ir prasidėjus Rusijos kariuomenės invazijai.

Apie tai pranešė Ukrainos saugumo tarnyba: „Net ir po agresoriaus visapusės invazijos pradžios pareigūnas, anksčiau ne kartą išrinktas liaudies deputatu iš Regionų partijos, toliau tiekė variklius ir kitas atsargines dalis Rusijos kariniams sraigtasparniams. Tokiu būdu jis faktiškai rėmė priešą ir padėjo jam apšaudyti Ukrainos miestus bei kaimus“.

Kartu jis teisino Rusijos puolimą ir vylėsi, kad V. Putinas nesustabdys karių veržimosi, taip pat aptarinėjo „nacius“ Ukrainoje.

 

Spalio 22 dienos vakare, žiniasklaida pranešė apie „Motor Sich“ prezidento Viačeslavo Boguslajevo sulaikymą, įtariant išdavystę. Buvo pranešta, kad jis buvo vežamas iš Zaporižės, kur yra „Motor Sich“ būstinė, į Kyjivą. Spalio 23 dieną informaciją apie Boguslajevo sulaikymą patvirtino Ukrainos saugumo tarnyba. Be to, sulaikytas šios įmonės Užsienio ekonominės veiklos departamento vadovas.

(97)
(0)
(97)

Komentarai ()

Susijusios žymos: