„Mus išmetė kaip šunis, jau spjaudosi krauju“, – Krasnodaro „mobikai“ skelbia beprotišką video žinutę, kas jiems nutiko po mobilizavimo (Video)  ()

Mobilizuoti iš Krasnodaro krašto užfiksavo Rusijos valdžiai skirtą piktą vaizdo žinutę. „Mus išmetė kaip šunis“, – vaizdo įraše iš Ukrainos lauko kalbėjo Krasnodaro „mobikas“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos vadovybė meta mobilizuotus rezervistus į frontą Ukrainoje be treniruočių ir uniformų. Jų aprūpinimas taip pat labai menkas.

Tai teigiama vaizdo žinutėje, kurią Rusijos Federacijos institucijoms įrašė vadinamieji „mobikai“ iš Krasnodaro krašto. Įrašą galima rasti „Telegram“ kanale „Ukraina 365“.

Rusai buvo išsiųsti kovoti jau po mėnesio ne itin intensyvių treniruočių. Jie buvo nukreipti į pozicijas net nesuteikus kastuvų apkasams kasti. Kariai neturi ryšio su vadovybe. Be to, netgi nežino, kur tiksliai randasi ir kuria kryptimi yra Ukrainos ginkluotosios pajėgos.

„Mėnesį mus kažkam ruošė, neaišku kam. Vežiojo mus pirmyn ir atgal, b**t. O dabar mes kažkur Ukrainos laukuose. Mus tiesiog išmetė kaip šunis... Jokių kastuvų, nieko... Visos uniformos buvo pirktos išskirtinai už giminaičių lėšas. Tiesiog gyvename lauke, b**t ... Deginame laužus, kertame medžius, kasame tuo, ką Dievas atsiuntė“, – skundėsi mobilizuotasis.

Vieninteliai ginklai, kuriuos jie turi, yra „kalašnikovai“. Tačiau jiems nėra šovinių.

 

„Nėra informacijos, nėra vadovybės. Sėdim kaip ant adatų, nes nežinome, kur yra mūsiškiai, o kur svetimi. Jokios racijos, ir šovinių, jų nėra! Nežinai, kas ir iš kur atskris. Nes mes išvis neįsivaizduojame, kur esame“, – kalbėjo šauktinis.

Jie taip pat skundėsi siaubinga medikų priežiūra.

„Nėra vaistų. Du žmonės jau tokios būklės, kad juos reikia guldyti į ligoninę... Jie guli žeminėje, spjaudosi krauju“, – teigė Rusijos kariškis. Jis patikslino, kad su jais kartu kovoja karys, kuris, nepaisant visiško kurtumo, buvo mobilizuotas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(95)
(3)
(92)

Komentarai ()