[Žinios trumpai] „Leiskite mums ramiai išeiti“: skelbiama, ko JAV gynybos sekretoriaus galėjo prašyti S. Šoigu  (2)

Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu su savo kolega iš JAV Lloydu Ostinu galėjo aptarti dešiniojo Chersono regiono kranto apleidimą, mano Ivanas Jakovina


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Spalio 21 dieną vykęs JAV ir Rusijos gynybos ministrų Lloydo Austino ir Sergejaus Šoigu pokalbis telefonu galėjo paliesti situaciją Chersono regione. Tokią nuomonę savo „Twitter“  išsakė žurnalistas, karo ir politikos apžvalgininkas Ivanas Jakovina.

Žinoma, kad po pokalbio su Šoigu Pentagono vadovas susisiekė su Ukrainos gynybos ministru Aleksejumi Reznikovu. Apie šiuos pokalbius žinoma mažai - oficialios informacijos beveik nėra. JAV gynybos departamentas tik pažymėjo, kad Rusijos gynybos ministerijos vadovas paragino sudaryti paliaubas, taip bandydamas sustabdyti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimą.

Jakovina mano, kad šių pokalbių tema buvo Chersono sritis. Tiksliau, Rusijos Federacijos okupacinės armijos traukimasis iš dešiniojo kranto.

„Esu linkęs manyti, kad Šoigu per Austiną norėjo kažkaip susitarti dėl Rusijos kariuomenės išvedimo iš Chersono. Kaip? Mes neorganizuojame miesto kovų ir nesprogdiname užtvankos, bet jūs leidžiate mums ramiai trauktis“, – savo versiją dėstė žurnalistas.

Pažymėtina, kad kitą dieną Rusijos ginkluotųjų pajėgų okupacinio kontingento vadas generolas Surovikinas paskelbė apie „sudėtingus sprendimus“ dėl Chersono srities. Nemažai ekspertų nusprendė, kad tai buvo informacinis pasirengimas išvykti iš teritorijų, kurių rusai negali išlaikyti.

 

Tuo pat metu Ukrainos žvalgyba pranešė, kad Rusijos kariuomenė užminavo Kachovkos hidroelektrinės pamatus. Kyla grėsmė, kad taip okupantai regione sukels humanitarinę ir aplinkos katastrofą, bet, aišku, tik prieš tai atsitraukę.

(65)
(2)
(63)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: