CŽA direktorius skelbia sensacingą žinią: į karą Ukrainoje gali įsijungti alternatyvus NATO karinis kontingentas  ()

Vakarų valstybės gali tiesiogiai dalyvauti kare Ukrainoje, tačiau tai bus ne NATO kariai, o daugianacionalinis kontingentas, kuriam vadovaus JAV.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-10-25 CŽA direktorius skelbia sensacingą žinią: į karą Ukrainoje gali įsijungti alternatyvus NATO karinis kontingentas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokį požiūrį interviu metu „Express“ leidinio žurnalistams išsakė buvęs CŽA direktorius Davidas Petraeusas.

Anot jo, šitoks scenarijus neatmestinas, jei Rusijos pusė Ukrainoje imsis „siaubingų veiksmų“. Matyt, kalbama apie galimą Rusijos Federacijos branduolinį smūgį. Pašnekovas pažymėjo, kad Šiaurės Atlanto aljansas ketina stoti į karą tik tuo atveju, jei bus pažeistos vienos iš aljanso šalių sienos. Tai yra „raudonoji linija“, įtvirtinta Šiaurės Atlanto sutarties 5 straipsnyje.

Ukrainoje tam tikromis aplinkybėmis galėtų būti dislokuotos ne NATO pajėgos, o karinis kontingentas, susidedantis iš skirtingų šalių karių, vadovaujant Vašingtonui. Savo ruožtu JAV prezidentas Joe Bidenas interviu MSNBC pareiškė, kad Rusija neturėtų laimėti karo su Ukraina, nes tai kelia grėsmę visam pasauliui. Pasak Baltųjų rūmų šeimininko, Amerikos pusė išleido daug pinigų, kad padėtų Ukrainai, bet ne tai yra esmė. Kalbama ne tik apie Ukrainos, bet ir apie NATO, visos Vakarų Europos saugumą.

 

Sąjungininkų tikslas yra užtikrinti, kad Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui nepasisektų, sakė J. Bidenas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(64)
(1)
(63)

Komentarai ()