[Žinios trumpai] Sensacija: surastas itin slaptas Kremliaus „nuotolinių žudikų“ padalinys, kuris vadovauja ir programuoja Ukrainos apšaudymą  ()

Specialus Rusijos ginkluotųjų pajėgų Pagrindinio skaičiavimo centro (GTC) padalinys užsiima Rusijos raketų nukreipimu į taikinius Ukrainoje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-10-25 [Žinios trumpai] Sensacija: surastas itin slaptas Kremliaus „nuotolinių žudikų“ padalinys, kuris vadovauja ir programuoja Ukrainos apšaudymą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai teigiama bendrame „Bellingcat“, „The Insider“ ir „Der Spiegel“ žurnalistų tyrime.

Žurnalistai išanalizavo tūkstančių specializuotų karinių universitetų absolventų duomenis bei ištyrė centro vadovo generolo majoro Roberto Baranovo telefoninių pokalbių metaduomenis.

Išanalizavus jo skambučius nuo 2022 metų vasario 24 dienos iki balandžio pabaigos, paaiškėjo, kad kiekvieną kartą prieš paleidžiant sparnuotąsias raketas jam buvo skambinama iš vieno konkretaus pulkininkui Igorui Bagniukui priklausančio numerio, registruoto Valstybės saugumo centro adresu.

Tada žurnalistai ištyrė paties Bagniuko skambučių metaduomenis ir išsiaiškino, kad jis intensyviai bendravo su daugiau nei 20 karo inžinierių ir IT personalo. Remdamiesi pasikartojančių skambučių grupėmis, žurnalistai nustatė 33 karo inžinierių komandą, pavaldžią pulkininkui Bagniukui.

Visi jie registruoti tuo pačiu adresu – Znamjankos g. 19 Maskvoje, kur yra Rusijos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo pastatas.

 

Didžioji dauguma šių žmonių yra jauni vyrai ir moterys, turintys informacinių technologijų ir net kompiuterinių žaidimų kūrimo išsilavinimą.

Žurnalistų nustatytas GTC padalinys susideda iš trijų komandų, kurių kiekviena programuoja vieno konkretaus tipo didelio tikslumo raketų skrydžio trajektorijas:

  • ZM-14 („Kalibr“) – Ivanas Popovas, Matvijus Liubavinas, Romanas Kuročkinas, Katerina Čugunova, Sergėjus Ilinas, Jurijus Nikonovas, Georgijus Starostinas, Dmitrijus Tichonovas, Mykolas Tarasovas ir Igoris Groza;
  • 9М728 (Р-500, „Iskander“) – Aleksėjus Michailovas, Pavlo Obuchovas, Elvira Obuchova, Nikita Poplavskis, Viktoras Jaskelainenas, Aleksandras Grigorjanas, Vladimiras Petrovas, Artiomas Vedenovas;
  • Kh-101 – Artiomas Černovas, Aleksėjus Betehtinas, Andrėjus Ivaniutinas, Antonas Chulikovas, Olga Pysmenska, Pavlo Vasiljevas, Aleksėjus Volkovas, Antonas Šatunas, Stanislanas Minkovas.

 

Kai tiriamieji žurnalistai telefonu pradėjo susisiekti su „šauliais“, visi pripažino, kad šie telefonų numeriai priklauso jiems, tačiau kategoriškai neigė, kad dirba KLR vyriausybėje ir Pagrindiniame skaičiavimo centre ir yra susiję su Ukrainos apšaudymu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(108)
(2)
(106)

Komentarai ()