[Žinios trumpai] Kinijos ateitis žlunga? Skelbiamas didžiulis kritimas, tai didelis smūgis Rusijai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

donatasv 2022-10-25 23:05
Benediktai aš prisijingiu prie tavo nuomonės dabar laikas jį versti. Nesugebėjo žmogus susiprast. Sudraskys Kiniją į gabalus vėl...
Benediktas 2022-10-25 23:16
Patys kinai turi nuverst - jei JAV nuvers, tai naudos nebus. Tas pats - jei Putiną NATO nuverstų - naudos mažai būtų, žmonės galvotų, kad NATO kalti. Tegul varo savo šalis į bedugnes abu, gal tada žmonėms taps akivaizdu, kad diktatūrinis valdymas veda į represijas ir degradaciją, visos priemonės, visi resursai skirti tik valdžios išlaikymui. Pradžioj būna daug „saliutų“, kad sužavėti žmones, ugningos kalbos, bet vėliau viskas vyksta pagal logikos dėsnius. Ar tau gaila tos Kinijos, tegul drasko, lyg laikymas per prievartą kartu - būtų kažkokia vertybė, gal žmonėms tik geriau nuo to bus. Mums gi svarbu, kad ne valstybes vadovams geriau būtų, o kad žmonės galėtų gyventi, labiau kaip nori, pagal savo identitetą, tradicijas, religiją. Tas pats ir Rusija -tai ne Rusija, o Rusija ir daug pavergtų tautų - nereikia jų per prievartą laikyti pagal save. Paskui gali vienytis, kaip lygiateisės į kažkokias bemuites sąjungas, kaip ES., bet turėti ir daug savo įstatymų, kalbą, religją.
donatasv 2022-10-25 23:28
Nu aš tikrai nenorėčiau pamatyt to kaip kitos šalys jį bandys verst. Patys kinai turi to imtis ir manau neužkalnų visa tai. Bemuitės sajungos dabar tarp Korėjų kai nėra prakybos tik kontrabanda kam tie muitai. Tik pirma išsišaudyt turės kol apsitvers sienomis. Pagal kinijos istoriją jei nuims pingviną jėga turėtų būt gaujų karai kol vienas lyderis išlips į valdžią. Jie skaito save seniause ir tobuliausia rase. Pas juos nėra to tokio demokratinio suvokimo kaip pas mus, saujalė gal tik. Nuoširdžiai bučiau nustebintas jei pasirinktų vakarietišką kelią. Nes tai būtų jų įsitikinimų sutrypimas.
Benediktas 2022-10-26 00:03
Tai tegul gyvena toliau diktaturose, kol daeis. Europai daejo tik pries 80 metų. Rusam gal daeis per artimiausia desimtmeti.
Siguas 2022-10-26 05:09
Geros naujienos. Uzurpavo valdžią ir pradėjo vesti Kiniją į prarają. Tikiuosi niekas nepamaišys jam ten Kinijoje. Sakot versti valdžią? Kam? Kad pati nacionalistiškiausia šalis pasaulyje taptu pasaulio ekonomika Nr.1 ir pasaulio policininke?
donatasv 2022-10-26 07:03
Jei nebūtų ten taivano tai gal ir sutikčiau...
Benediktas 2022-10-26 08:58
Atrodo, donatai, kad tu vis lauki diktatūros, kuri bus geresnė valdymo forma už demokratiją. Kodėl tu įsivaizduoji, kad tai turėtų veikti?
HardAxe 2022-10-26 09:39
Teoriškai yra pliusų. Kai kas 4 metus totaliai pasikeičia valdžia ir siekiai - nieko gero. Bet diktatūra irgi nusibezda bėgant laikui. Reikėtų kažkokio aukso viduriuko.
Benediktas 2022-10-26 09:44
Kad valdžia pasikeičia, tai ir apsaugo nuo nesąmonių - tai yra lėtas, bet progresas. Diktatūros tai bando parduoti, kad demokratijos minusą. Demokratijose, kur laisva ir stabili aplinka - vyksta pramonės, medicinos bei IT išradimai, progresas. Valdžia tiesiog turi netrukdyti, viskas savaime vystosi, turi būti tik sąlygos ir priežiūra, kad visų būtų lygios teisės - įstatymai būtų vienodai taikomi visiems.
immortallt 2022-10-26 10:39
Kada nors artificial intelligence koks, kuris bus tarpinė tarp įstatymų leidybos ir valdžios ir neleistų kardinalių pokyčių be rimtos ir loginės priežasties. Bet taip, geras ir šaliai atsidavęs diktatorius pasieks daugiau nei demokratija idealiai sudėta, problema autokratijoje, tęstinumas ir suradimas to atsidavusio šaliai diktatoriaus (ir dar protingo).
Benediktas 2022-10-26 10:51
Ne tik protingo reikia, bet ir humaniško ir kuris priimtų, kad žmonės nori būti laisvi ir skirtingi. Per didelė rizika - tai patikėti vienam žmogui, net jei tokį ir rastume. Kas garantuos, kad jis nepakeis savo nuomonės po 10, 20 metų? Gal šarai susisuks. Kai kam iš pradžių atrodė, kad Putinas toks ir yra - rusai tuo patikėjo. o Paskui ėjo valdžios išsaugojimas bet kokia kaina. Bet ir nenuveikė nieko - visos sritys liko glūdumoje, bet makaronus iki šiol gražiai kabina.
immortallt 2022-10-26 14:53
"Protingas" ir "tęstinumas" būtent tai ir apima, bent jau ką norėjau pasakyti.
HardAxe 2022-10-26 15:22
AI reikalinga ne įstatymų leidybai, bet jų priežiūrai.
Benediktas 2022-10-26 15:33
Testinumas ir protingumas dar ne viskas. Putinas dabar is visu jegu bando islaikyti testinuma su turimais resursais raizgosi kaip tik gali. Protingas gali buti ir vagis, ir kunigas ir mokslininkas ir vadovas ir diktatorius.
immortallt 2022-10-26 15:48
Benediktas, tai viską suprantu, tik labai supaprastintai sakau. Protingas, tai sugebantis vadovauti "dideliems projektams", diplomatiškas, gebantis susirinkti tinkamą komandą, suprantantis savo atstovaujamos visuomenės poreikius ir norus, siekiantis geresnio gyvenimo, kaip jį supranta visuomenė ir t.t. Tęstinumas, tai ne valdžios išlaikymas bet kokia kaina ir perdavimas savo palikuoniui, bet būtent užtikrinimo, kad pirmas išlieka visada, t.y. nepasimaišo protas, nepasikeičia motyvacija, neužsimanai pasodinti savo artimojo į valdžią, kuris tam visai netinkamas ir t.t. ir t.t. Kitaip sakant, autokratija net ir atsiradus vienam idealiam autokratui yra netvari ir iš esmės visada pasmerkta žlugti, arba tam autokratui mirus, arba kol jis pats pasikeičia ir nusivažiuoja. Čia su sąlyga, kad jis iš pat pradžių buvo "protingas" (apima visą krūvą savybių).
Azys 2022-10-26 17:33
bandot sukurt idealų diktatorių priskirdami savybes, kurias jeigu jis turėtų, tai jau nebūtų diktatorius. Gerų diktatorių nebūna.
donatasv 2022-10-26 22:36
Tau vėl vaidenasi? Vaistukų nepamiršai?
donatasv 2022-10-26 23:02
Rimta ir loginė priežastis žmogui ir AI gali skirtis kardinaliai. AI dalies žmonių sunaikinimas, kad išgelbėtų žmoniją gali pasirodyti logiškas ir rimtas sprendimas. Prie to galima prieiti atlikus kardinalius arba priešingai neatlikus kardinalių pokyčių laiku. Šitoje vietoje AI spręsti nepalikčiau galimybės. Geriau AI supažindint su problemomis, o čia AI atliktų simuliacijas ir pateiktų išvadas gal net sprendimus, toliau žmonės diskutuoja, balsuoja ir renkasi. Arba papildo sąlygas ir prašo perskaičiuoti jei netinka ...
SaMaras 2022-10-27 06:47
Na matau ten daug kas apie tą patį, tik ne tais žodžiais.. gerų diktatorių nebūna.. jei tai geras diktatorius, tai jau monarchas
Benediktas 2022-10-27 08:09
Man neisvaidena. Matyt, ką tik iš Delfio komentarų grįžai, nespėjai net stiliuko pakeist. Nėra kito komentatoriaus čia, kuris taip rūpintųsi, kad Kinijoj ir sėkminga diktatūra būtų ir stipri ekonomiškai.