Kremliuje priimtas sprendimas apgauti Vakarus pačiu ciniškiausiu būdu - jau prasidėjo galinga ataka, po jos laukiama tiesiog baisaus smūgio  ()

Rusų propaganda vienbalsiai ėmė rėkti, kad Ukraina neva rengia teroro išpuolį, kurio metu panaudos „nešvarią bombą". Tačiau čia pastebima Rusijos elgesio maniera: prieš darydama kokį žiaurumą, ji visada tuo apkaltina ukrainiečius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kachovskos hidroelektrinės užtvanka būtų vienas iš galimų V. Putino „nešvarios bombos“ taikinių. Tai -  Aleksey Kopytko (Ukrainos gynybos ministro patarėjo) nuomonė.

Soc. tinklai jau pilni ne tik „naujienų", gandų, bet ir ilgos „analizės", kur Rusijos visuomenei spalvingai aprašoma, kaip viskas vyks ir kam klastingai Ukrainai reikalingas šis monstriškas poelgis.

Jeigu išrikiuotume Rusijos propagandistų „argumentus" tam tikra seka, tai gautume štai ką: Ukraina gavo „nešvarią bombą" iš Vakarų tam, kad slapta (!) panaudotų ją tiems patiems Vakarams apgauti (!!!) ir apkaltinti Rusiją terorizmu, įtraukiant pasaulį į branduolinį karą. Tačiau yra ir kitas „požiūrio taškas": Ukraina, slapta nuo Vakarų, pati pagamino „nešvarią bombą" (kur padarė – nurodomos 5-6 vietos) ir ruošiasi ją panaudoti, kad nuslėptų savo problemas fronte, apie kurias žino Vakarai (!), ir išprovokuoti konflikto eskalaciją.

Apskritai Vakarai žino viską, bet buvo priimtas sprendimas juos apgauti pačiu ciniškiausiu būdu.

Kol kas lieka neaišku, kur Ukraina ketina panaudoti „nešvarią bombą" ir kas yra ši „bomba". Regis, į „Rosmedia" atėjo gana bendras nurodymas užpildyti informacinę erdvę atsitiktiniu žodžių rinkiniu, paminint „nešvarią bombą", bet šiaip jai leidžiama parodyti kūrybinę laisvę.

Kodėl tokia isterija? Štai keletas punktų, kurie leis jums matyti realią situaciją.

 

Pirmas. Rusija visada taiko savo taktiką prevenciškai kaltinti auką dėl savo nusikaltimo. Prieš darydama kokį nors žiaurumą, ji visada kaltina kitus. Šiuo atveju kaltinimų laipsnis yra gana didelis.

Niekas nepatikės, kad Ukraina pajėgi panaudoti tikrus branduolinius ginklus, todėl įvedamas surogatas. Jis pakelia kuo aukščiau galimų Rusijos Federacijos nusikaltimų kartelę. Atsižvelgiant į tai, sąlyginis Kachovskos hidroelektrinės užtvankos susprogdinimas nebeatrodys kaip kažkas išskirtinio.

Antras. Kremliui nepasisekė fronte. Padėtis Chersono regione blogėja. Kol kas Rusijos armijos vadovybė perkelia kariuomenę į dešinįjį krantą, padidindama būsimų masinių savo karių kapų skaičių. Tačiau netrukus jiems gali prireikti patikimo paaiškinimo dėl „sunkaus sprendimo" bėgti į kairįjį krantą. O dabar kuria erdvę „deeskalacijai“ – sakys, kad išgelbėjo žmones ir užkirto kelią branduoliniam karui.

 

Trečias. Istorija apie Rusijos Federacijos pripažinimą teroristine valstybe įgauna pagreitį. Kremliui reikia skubiai pakeisti šią tendenciją, parodyti, kad Ukraina nėra geresnė, nukreipti dėmesį nuo savęs. Po to nebūtinai bus atliekami kažkokie veiksmai, tačiau akivaizdžiai bandoma formuoti tokią liniją jog „neaišku, kas ten yra didesnis teroristas“.

Vakaruose tokių, kurie tiki šiomis pasakomis, vis mažiau, bet kol kas jų yra. Svarbiausia, kad mums pavyko perteikti pagrindinį argumentą: tai ukrainiečių žemė. Duokit mums viską, kad greičiau išvarytume rusų ordą. O  šie taktiniai triukai veiks daugiausia Rusijoje. Netrukus pamatysime, kuria kryptimi vystysis ši istorija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(53)
(6)
(47)

Komentarai ()

Susijusios žymos: