Bus pasaulinis skandalas: po galingo smūgio Rusija stabdo gyvybiškai svarbų susitarimą – skelbiama Ukrainos reakcija  ()

Rusija pasitraukia iš grūdų sandorio po „puolimo“ prieš laivyną Sevastopolyje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-10-30 Bus pasaulinis skandalas: po galingo smūgio Rusija stabdo gyvybiškai svarbų susitarimą – skelbiama Ukrainos reakcija  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacija, apkaltinusi Ukrainą Juodosios jūros laivyno „ataka“ aneksuoto Sevastopolio įlankoje, paskelbė stabdanti savo dalyvavimą grūdų sandėryje.

Apie tai pranešė Rusijos gynybos ministerija.

Rusijos pusė teigia, kad „teroro ataką“ tariamai įvykdė Ukraina, dalyvaujant specialistams iš JK, „ir ji buvo nukreipta prieš Juodosios jūros laivyno laivus ir civilius laivus, užtikrinančius grūdų koridoriaus saugumą“.

Kyjivas jau sureagavo į Maskvos sprendimą. Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovas Andrijus Jermakas apkaltino Rusiją šantažu ir, tiesą sakant, leido suprasti, kad Ukrainos pusė neturi nieko bendra su sprogimais Sevastopolio įlankoje. Rusijos Federacijos pareiškimus apie tariamai Ukrainos ruošiamą „purviną bombą“ ir „teroro aktus“ Rusijos objektuose jis pavadino prasimanymais.

„Nusikaltėlių agonija, kai negali suprasti, kad infantiliais ultimatumais nieko nepasieks. Ir kad jų laikas eina į pabaigą“, – savo „Telegram“ kanale rašė Jermakas.

Savo ruožtu Ukrainos prezidento atstovas spaudai Serhijus Nikiforovas sakė, kad Kyjivas laukia Turkijos ir JT reakcijos į Rusijos Federacijos sprendimą pasitraukti iš grūdų sandorio. Jis priminė, kad Ukrainos pusė su Maskva nepasirašė jokių sutarčių, nes supranta, kad Rusijos Federacija nesilaiko jokių susitarimų. Pasirašiusieji yra Turkija ir JT.

 

Vėliau JT Generalinio Sekretoriaus biuras pranešė, kad organizacija palaiko ryšius su Rusija, jai nusprendus sustabdyti savo dalyvavimą grūdų sandėryje. JT paragino šalis „susilaikyti nuo veiksmų, kurie galėtų kelti pavojų pasiektam susitarimui“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(1)
(9)

Komentarai ()