Skelbiama beprecedentė žinia: Kadyrovas pašalino generolą Lapiną – Rusijos „kariniai korespondentai“ pašiurpę  ()

Kadyrovas smogė generolui Lapinui, kuris buvo apkaltintas bėgus nuo Rusijos armijos iš Limano.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kadyrovo sukritikuotas Rusijos Federacijos Centrinės karinės apygardos vadas generolas pulkininkas Aleksandras Lapinas buvo nušalintas nuo pareigų.

Karo Ukrainoje nesėkmių fone RF ginkluotųjų pajėgų aukščiausioje vadovybėje tęsiasi personalo pokyčiai.

Šeštadienį Rusijos „kariniai korespondentai“ ir „Telegram“ kanalai, nušviečiantys karines temas, paskelbė, kad iš pareigų atleidžiamas Centrinės karinės apygardos vadas generolas pulkininkas Aleksandras Lapinas, kurį anksčiau Čečėnijos vadovas Ramzanas Kadyrovas apkaltino palikus kariuomenę Limane, Donecko srityje.

„Generolas Lapinas pašalintas, krito nelygioje kovoje prieš TikTokerį. Generolo, net ir niekšiško, išmetimas R. Kadyrovo įsakymu yra labai esminis precedentas, kuris netrukus likviduos Rusijos Federaciją kaip struktūrą, turinčią teisėtumą ir galią. Kadyrovas, nacionalinių respublikų, diasporų vadovai greitai pašalins generolus, ministrus ir... prezidentus. Tai yra galutinis perėjimas į imperijos žlugimo ir nacionalinių respublikų iškilimo erą“, – rašo internautai.

„Lapinas niekada anksčiau nebuvo kritikuojamas Ramzano Kadyrovo, o dabar, regis, Kadyrovas savo tikslą pasiekė. Dabar atrodo, kad žinome, kas vadovauja Rusijos armijoje. Ir tai nėra Šoigu ar, pavyzdžiui, Surovikinas“, – savo ruožtu sakė Ukrainos vidaus reikalų ministerijos vadovo patarėjas Antonas Geraščenka.

 

Lapinas vadovavo Rusijos karių grupei Ukrainoje, veikusiai Luhansko-Charkivo kryptimi. Anksčiau R. Kadyrovas apkaltino generolą Rusijos kariuomenės atsitraukimu iš Charkivo srities ir Limano, o vėliau – gynybos problemomis Svatovo ir Kreminos regionuose Luhansko srityje, kur šiuo metu vyksta rimtos kovos. Be to, R. Kadyrovas tvirtino, kad Lapinas „buvo pridengtas Generaliniame štabe ir Gynybos ministerijoje“.

Pirminiais duomenimis, vietoj Lapino Centrinės karinės apygardos vadu paskirtas generolas Andrejus Mordvičevas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(2)
(33)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: