[Žinios trumpai] Skelbiama skandalinga informacija – Prancūzija sviedinių turi tik 1 dienai: Macrono skambučiai Putinui čia nepadės  (2)

Prancūzijos kariuomenė karo atveju liktų bejėgė? Skelbiama skandalinga informacija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prancūzijos ginkluotosios pajėgos atkakliai laiko paslaptyje oficialius duomenis apie turimus 155 mm sviedinius.

Tačiau viešai prieinami leidžia teigti, kad prancūzai turi tik 9000 155 mm sviedinių atsargų. Ir to užtenka tik vienam savaeigiui CEASAR pabūklui iššauti tik vieną šūvį kas dvi dienas arba daugiausiai 25 šūvius visus metus. Taip teigiama Lenkijos portalo „Defence24“ publikacijoje.

Publikacijos autoriai aiškina: pagal prancūzų kariuomenės standartus turima amunicija turėtų leisti vienam pabūklui „iššauti“ 110 šūvių per metus, tačiau realiai patys prancūzų kariškiai tokio standarto negali atlaikyti. 2021 metais jie per metus vienu pabūklu iššovė 71 šūvį, 2022 ir 2023 metais planuojamas 69 šūviai per metus.

Atrodytų, čia prancūzams yra paprasta išeitis iš padėties – tiesiog padidinti metinių sutarčių dėl amunicijos tiekimo apimtis. Bet lengvos išeities iš padėties prancūzų kariškiai nepradėjo ieškoti – pagal esamas sutartis jie iš „Nexter“ kompanijos gaus maždaug nuo 6000 iki 9000 papildomų sviedinių, o šis skaičius toli gražu per mažas ištaisyti situaciją.

 

Apytiksliai, dabar Prancūzijos armija turi sviedinių atsargą tik 1 karo dienai, jei vadovausimės ginkluotųjų pajėgų veiksmų „standartais“.

Prancūzai skundžiasi, kad norint padidinti 155 mm sviedinių pasiūlą, reikia iš Japonijos importuoti papildomos įrangos, kartu su vokiečiais plėsti detonatorių amunicijai gamybą. Ir tai bus būtent ta bėda, kuri užims Macroną, jam ėmusis kurti „karinę ekonomiką“. Ir skambučiai Putinui čia jam tikrai nepadės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(9)
(26)

Komentarai (2)