„Privers Vakarus susimąstyti": Putinas ruošiasi parodyti, ką gali galingiausia pasaulyje branduolinė raketa „Satan-2"  ()

Rusija vėl ruošiasi išbandyti branduolinę raketą „Satan-2". Putinas tikisi, kad po tokio bandymo Vakarai bus priversti „apie tai pagalvoti".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip skelbiama leidinyje „Daily Express", tai bus antrasis tarpžemyninės balistinės raketos, dar žinomos kaip RS-28 „Sarmat", bandymas.

Pirmasis šio ginklo bandymas įvyko balandžio mėnesį. Pavasario pabaigoje buvęs „Roscosmos" direktorius Dmitrijus Rogozinas paskelbė, kad buvo skubiai pagaminta beveik 50 „Satan-2" raketų, kurios netrukus bus paruoštos.

Kaip gyrėsi teroristinės šalies prezidentas, šis kompleksas pasižymi aukštomis taktinėmis ir techninėmis savybėmis bei gali įveikti visas šiuolaikines priešraketinės gynybos priemones. Be to, kaip rašoma publikacijoje, V. Putinas teigė, jog šios raketos analogų pasaulyje nėra ir dar ilgai nebus.

„Šis tikrai unikalus ginklas sustiprins mūsų ginkluotųjų pajėgų kovinį potencialą, patikimai užtikrins Rusijos saugumą nuo išorinių grėsmių ir duos peno apmąstymams tiems, kurie beprotiškos agresyvios retorikos įkarštyje bando kelti grėsmę mūsų šaliai"– buvo teigiama Maskvoje.

Dar 2022-ųjų pradžioje Kremlius paskelbė, kad raketa „Satan-2" Rusijos branduolinėms pajėgoms bus pristatyta šį rudenį. Be to, rugsėjo 21 dieną Vladimiras Putinas vėl ėmė grasinti pasauliui branduoliniu karu, jei kas nors išdrįstų kėsintis į jo valstybę. Tada jis pasakė, kad „neblefuoja".

 

Tačiau vėluojantys planai atlikti antrąjį raketos bandymą pakurstė gandus apie gamybos nesėkmes.

„Daily Express“ pabrėžė, kad balistinė raketa RS-28 „Sarmat", žinoma kaip „Satan-2", JK gali smogti greičiau nei per tris minutes, nes jos greitis siekia iki 15 machų, tai yra daugiau nei 18 000 km/h. Ji taip pat gali nešti 10 ar daugiau kovinių galvučių.

Be to, leidinys pabrėžė, jog Rusijos politikas Aleksejus Žuravlevas teigė, kad „Satan-2" gali smogti JK per 200 sekundžių. Ir tai su sąlyga, kad ji bus paleista iš Kaliningrado. Todėl jis rekomendavo „agresoriams" mandagiau elgtis su Rusija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(58)
(-53)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()