[Žinios trumpai] Visiškai slapta! Putinas užblokavo Valstybės Dūmos prašymą dėl Chersono - skelbiama, kas vyksta  ()

Putinas neleido Valstybės Dūmai išsiaiškinti „geros valios gesto“ Chersone priežasties.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-11 [Žinios trumpai] Visiškai slapta! Putinas užblokavo Valstybės Dūmos prašymą dėl Chersono - skelbiama, kas vyksta  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didžiausia Rusijos Federacijos politinė partija „Vieningoji Rusija“, kurią visiškai kontroliuoja Putinas, užblokavo Valstybės Dūmos prašymą Rusijos gynybos ministerijai, kuriuo buvo reikalaujama išsiaiškinti manevrų Chersono srityje esmę ir būtinybę. Įstatymų leidėjai norėjo žinoti, kodėl rusų pajėgos „palieka Chersoną“. Tai pranešė tarptautinė žvalgybos bendruomenė „InformNapalm“.

Paskelbtu dokumentu Valstybės Dūmos Gynybos komitetas norėjo gauti informacijos apie „strateginį planą be kovos palikti dešiniajame Dnipro upės krante esantį placdarmą ir Chersono srities regioninį centrą“. Parlamentarai mano, kad okupantai turėjo galimybę ne tik nepabėgti, bet ir išplėsti šį placdarmą.

Rusijos Valstybės Dūma apibūdino apytikslį situacijos raidos scenarijų: Ukrainos ginkluotosios pajėgos eis prie Kachovkos hidroelektrinės užtvankos, privers Rusijos Federacijos ginkluotąsias pajėgas pasitraukti 30-40 km ir galės apšaudyti sausumos koridorių į Krymą. Tada okupantai turės bėgti iš Zaporižės srities, o aneksuotas pusiasalis liks be vandens.

 

Rusijos propaganda po truputį bando paaiškinti, kad palikti Chersoną buvo logiška ir būtina, siekiant išsaugoti operacinį efektyvumą. Be to, rusus bus bandoma įtikinti, kad Chersonas nebuvo strategiškai svarbus. Tačiau tiesa yra ta, kad Chersono išlaisvinimas stipriai komplikuoja rusų pajėgų padėtį Zaporižės srityje. Ir priartina ukrainiečius prie sausumos koridoriaus į Krymą. Ukraina dabar galės ugnimi uždengti kelis pagrindinius rusų logistikos kelius. Ir, žinoma, galės sustabdyti vandens tiekimą Krymui.

(68)
(1)
(67)

Komentarai ()

Susijusios žymos: