[Žinios trumpai] Prancūzija skelbia galingą pareiškimą: prasideda negrįžtama konfrontacija su Rusija  ()

Trečiadienį (lapkričio 9 d.) paskelbtoje naujoje Prancūzijos krašto apsaugos ir saugumo generalinio sekretoriato Strateginėje apžvalgoje teigiama, kad Rusijos invazija į Ukrainą pastūmėjo ją į negrįžtamą konfrontacijos su kolektyviniais Vakarais kelią.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pranešė „Europos tiesa".

„Karo sukeltas susiskaldymas ir Rusijos strateginių pasirinkimų negrįžtamumas verčia tikėtis tolesnės konfrontacijos su Maskva", – teigiama dokumente, kuriame prognozuojama, kad tokia konfrontacija vyks „ilgą laiką, daugelyje regionų ir erdvių“.

„Viduržemio jūra, Juodoji jūra, Baltijos regionas, Balkanai, Šiaurės Atlantas, taip pat Afrika ir Artimieji Rytai gali tapti užsitęsusios konfrontacijos vietomis kartu patiriant galimą incidentų eskalavimo riziką", – pažymima Strateginėje apžvalgoje.

Prancūzijos Strateginė apžvalga rodo, jog bet koks taikos susitarimas su Kremliumi baigsis tik laikinomis paliaubomis prieš tolesnį eskalavimą. Joje taip pat perspėjama, kad pasisekus Rusijos Federacijos branduoliniam šantažui Ukrainoje, Vladimiras Putinas greičiausiai jo griebsis ir kitose šalyse.

Dokumente taip pat pabrėžiama, kad karas Ukrainoje „parodo būtinybę išlaikyti patikimą branduolinę atgrasymo priemonę, kad euroatlantiniame regione būtų išvengta didelio karo".

 

Kinija taip pat minima kaip agresyvi Europos konkurentė, tačiau pažymima, jog Kinijos tikslas yra pakeisti JAV, kaip pirmaujančią supervalstybę. Be to, teigiama, kad tiek Maskva, tiek Pekinas kelia grėsmę ES taikos palaikymo pastangoms Vakarų Balkanuose.

Prancūzija savo Strateginę apžvalgą paprastai skelbia kas kelerius metus – paskutinį kartą ji buvo pateikta 2021 m., tačiau dėl karo Ukrainoje dabar ją parengė greičiau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(83)
(2)
(81)

Komentarai ()