Robotų karai: ar gali technika pakeisti karius?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2010-02-08 19:59
Karai, kariauti, terorizmas, teroristai, UAV, terminatoriaiai, kada baigsis sita beprotybe??? Kodel negalima termino, karas pakeisti i gynyba, ne tik termina, bet ir gyvenimo buda. Ne portalui tai siulau, bet pasauliui.
nerimas 2010-02-08 21:21
todėl kad karas yra puiki dirva visokio tipo verslams vystytis ir klestėti. teisingiau mažas lokalinis karas - afganistano karo tipo. pasižiūrėkit į abiejų pusių nuostolius - tai juokingi skaičiai. tuose pačiuose JAV per dieną žūsta šimtus kartų daugiau žmonių o va praplauti pinigus galima ir ten. viena iš tokių galimybių - mūšio lauko robotizacija ir kibernizacija. ir iš vis čia pasakoja kokie tie robotai afigienni bus, bet kažkaip neužsimenema apie kainas - 100 čiučmekų su kalašais, apsijuosę bombomis kainuos žymiai pigiau nei 1 toks robotas, o žalos gali pridaryti nepalyginamai daugiau. dar toli gražu iki efektyvių robotų mūšio lauke.
MarkizasBarabasas 2010-02-08 21:32
Man kažkaip matrica prieš akis atsirado, kai parašė, kad robotas gali "pasimaitinti" biologiniais organizmais
Alchi 2010-02-08 21:34
Man irgi. Brrr, net nejauku pasidarė
lightfire 2010-02-08 22:45
Šiaip jau dėl "mygtukų spaudymo" už tūkst km esat ne visiškai teisūs. Kovinius bepiločius orlaivius valdantys operatoriai nors ir tiesiogiai nuosto parako, sprogimus mato palydoviniu ryšiu, o vakare namo grįžta vakarienės pas savo šeimas, jie lygiai taip pat patiria Potrauminį streso sindromą. Suprantama, kad yra skirtumų, bet nurašyti jausmų negalima, nebent kalbama apie vien tik robotus, o tokių, kurie viską darytų autonomiškai šiuo metu tiesiog nėra.
pinkiss 2010-02-09 00:02
straipsnis toks biski paranojine tipa,nes dirbtinis AI negal lygintis net su paprasciausiais gyvunais,ir visas princips ein programavime kuris be zmogaus ysikisima nieka verts.Taigi sneket apie terminatorius kara lauke yra beprasmiska.
Kodo 2010-02-09 01:06
Pritarsiu pinkiss, dabartinės programavimo sistemos dar ne tokios lanksčios, viskas programavime yra griežtai apibrėžta ir bet koks atvejis turi būti apgalvotas, bei numatytas programuotojų ir taip pat griežtai aprašytas programiniu tekstu. Tai negaliu net ištikro įsivaizduot kaip tokiom sistemom valdomas AI gali savarankiškai veikti realioj aplinkoj.
Cunami 2010-02-09 01:18
Žinot kaip mąsto "etiškas" robotas? Važiuoja lauku - baterijos baiginėjais. Žiūri - kareivis guli. Privažiuoja ir sako - tuoj aš tave suvalgysiu, nes mano baterijos baigiasi. Kareivis rėkia - ei, bet aš gyvas! Robotas - Pif-paf ! Štai ir nebegyvas. Etikai nenusižengta, ir svarbi užduotis bus įvykdyta, Vadas pagirs. O ko jūs tikitės?
lmn 2010-02-09 01:52
Jep, Azimovo robototechnikos dėsnių kare nepritaikysi... http://www.technologijos.lt/n/technolog ... psnis-8408 O karinių nuo civilių robotų etika irgi skirsis, taip sakant. O kur dar sexrobotai (na, bet čia jau ne į temą)...
nightex 2010-02-09 11:27
Prieso atpazinimo sistema galetu buti tokia logine situacija (skanavimo objektais galetu buti IR kontrasta su aplinka turintis objektai (zmones, transporto priemones): prieso uniforma arba transporto priemones zimejimo tipas (atpazinta) IR prieso ginkluotė (atpazinta) IR "ugnis" veiksmai reiskiantys priesiskuma. Bet cia butu kamikadze ne 'karys', nes norint tiksliai atpazinti taikini pagal tam tikras salygas reikia buti pakankamai arti. Robotas turetu buti tikras 100 proc jog tai taikinys, kitaip jis butu laikomas nepatikimu. Nuotoliniu valdymu valdomi robotukai, nematau jokiu problemu tik financavimo reikia.
HardAxe 2010-02-09 11:34
robotui dzin kai jam baigiasi baterijos, juk jis, kaip sutarėm, neturi jausmų. Ar tau kada kompas grasino nebekrauti one.lt jei neikisi laido? ne Kas daugiau žalos padaro, 10 teroristų ar vienas robotas, sunku gal pasakyti, tačiau robotai turėtų labai pakelti moralinę persvarą: šauni į tanką, numuša raketas, išlenda iš kampų visokie ginkluoti bjaurybės, slėpeisi slėpeisi, pastebėjai, kad tavo pozicijos atidengtos... Toks erzinantis ir ramybės neduodantis faktorius.
vyckas 2010-02-09 16:34
Patruliuoti miestuose tokiu robotu niekas ir nesius, bet pavyzdziui atviram musyje kur civiliu nera arba jie jau senai buna issibegioje, arba sturmuojant kokius itvirtinimus toks robotas gal ir turetu prasme. Tik nelabai isivaizduoju kiek siuolaikiniam kare, ne miestuose, pasitaiko tokiu musiu, kai turbut dauguma atveju buna pasirenkama atakos is oro.
Cunami 2010-02-10 23:45
Robotui bus ne dzin, kad jam baigiasi baterijos, tai bus viena iš pagrindinių sąlygų. Jam reiks užvalgyti, o ką valgyti - čia jau tikrai jam bus dzin.
Indigo89 2010-02-11 14:55
Cia tik jusu paciu fantazijos vaisius kas robotui bus dzin ir kas ne. O is tikro bus taip, kaip ji uzprogramuos programuotojai buti. Uzprogramuos dzin - bus dzin. Tokie isankstiniai pareiskimai nieko neverti ir tik tersia foruma.
Indigo89 2010-02-11 14:57
Yra ir dar graziau pavadinti - taikdariskos misijos. Skamba graziai ar ne? Bet esme ta pati - zmones zudomi kaip ir per misijas pavadinimu "Kruvinoji dykuma"