Rusija pirmą kartą nuo 2-ojo pasaulinio karo skubiai formuoja naujus ypatingus dalinius  ()

Rusijos kariuomenė subūrė pirmuosius „meninius“ muzikantų, aktorių ir kitų kūrėjų vienetus, siekdama sustiprinti karių kovinę dvasią po daugybės pralaimėjimų Ukrainos mūšio lauke.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-12-14 Rusija pirmą kartą nuo 2-ojo pasaulinio karo skubiai formuoja naujus ypatingus dalinius  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Pirmą kartą šiuolaikinėje Rusijos ginkluotųjų pajėgų istorijoje buvo suformuotos dvi nuolatinės fronto linijos kūrybinės brigados“, – sakoma Gynybos ministerijos pranešime, kurį cituoja RBC naujienų svetainė.

„Kūrybines brigadas“ sudarys profesionalūs menininkai, kurie savanoriškai išėjo į karinę tarnybą arba buvo pašaukti į Kremliaus šį rudenį vykdomą rezervistų mobilizaciją.

Pasak RBC, tarp jų yra operos dainininkų, vokalo atlikėjų, muzikantų, aktorių ir cirko artistų.

Gynybos ministerija nurodė, kad naujieji daliniai siekia „išlaikyti aukštą moralinę, politinę ir psichologinę specialiosios karinės operacijos dalyvių būklę“.

Kūrybinėms brigadoms bus pavesta teikti „kultūrines ir menines paslaugas kovotojams specialiosios operacijos zonoje“ ir rinkti kariuomenės „folklorą“.

Pirmosios dislokuotos brigados vadovas pranešime teigė, kad naujieji daliniai sukurti pagal 2000 menininkų pavyzdį, kurie Antrojo pasaulinio karo metais sudarė kultūrinį sovietų armijos stuburą.

 

Ministerija apie tai paskelbė praėjus kelioms dienoms po to, kai ji organizavo paaukotų muzikos instrumentų surinkimą ir perdavimą fronto linijoje esantiems kariams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(0)
(13)
(-13)

Komentarai ()