[Žinios trumpai] Okupantas paskelbė interviu, ką teko patirti Ukrainos nelaisvėje: Rusijoje tai sukeltų šoką, viskas skubiai ištrinta (Video)  ()

Ruso pasakojimas apie nelaisvę Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos regioninis televizijos kanalas „Labytnangi-TV“ pakalbino karį-sutartininką Michailą Radyginą, kuris buvo patekęs Ukrainoje į nelaisvę, o galiausiai apkeistas.

Okupantas išsamiai papasakojo apie Rusijos kariuomenės pabėgimą prie Charkivo ir atskleidė „karinę paslaptį“, kad fronto linijoje yra mažai profesionalių karių. Dabar kanalas jau ištrynė gruodžio 12-osios vakarą paskelbtą interviu su Radyginu, buvusiu policininku.

Vaizdo įrašo pradžioje „Labytnangi-TV“ vedėja patetiškai pasakojo, kad Radyginas įstojo į tarnybą pagal sutartį ir rugpjūčio mėnesį išvyko į Ukrainą.

Žurnalistė pasakojo, kad pirmosiomis dienomis jis pateko į apšaudymą, buvo sužeistas, bet, sukaupęs valią, vilko kelias valandas sąmonės netekusį bendražygį. Tada rusus pamatė ukrainiečiai ir paėmė į nelaisvę.

Tačiau pats Radyginas pasakė, kad kariavo, siekdamas kuo greičiau išeiti į pensiją. Jis paaiškino, kad iš pradžių buvo užnugaryje. Jo darbas buvo kasti apkasus ir nešioti dėžes, kaip buvo žadėta. Bet situacija pasikeitė, staigiai buvo išsiųstas į fronto liniją.

Anot Radygino, jis pateko į minosvaidžių apšaudymą, kai iš paskos atskubėjo tankas. Sviedinys sužeidė jam veidą.

„Šalia buvusiam skeveldra įstrigo veide, dar kitam buvo sulaužytos kojos. Likusieji nespėjo užšokti ant paties tanko. Kilo panika, buvo daug sužeistų“, – pasakojo Radyginas. 

 

Tada juos aptiko Ukrainos ginkluotosios pajėgos ir paėmė į nelaisvę. Vyras tvirtina, kad nelaisvėje sąlygos buvo normalios, net ir požiūris normalus, niekas nebuvo sumuštas. Jie buvo nuvežti į Charkivą kardomajam kalinimui, po to į Kyjivą, o iš ten – į lagerį Lvivo srityje.

„Jie ten dirba pagal Ženevos konvenciją, skaito mums mūsų teises. Pasak korespondentų, visa tai stebima internete, kad mums nieko nenutiktų“, - pabrėžė Radyginas.

Iš nelaisvės buvo paleistas lapkričio mėnesį. Maskvoje tris savaites buvo laikomas kareivinėse ir tardomas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(79)
(2)
(77)

Komentarai ()

Susijusios žymos: