[Žinios trumpai] Macronas skelbia galingą raginimą Europai: reikia mažinti priklausomybę nuo JAV

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2022-12-23 16:23
Kuo jam Amerika nusikalto? Kad eilinį kartą Europą traukia iš šiknos? Kas trukdo Europai turėti stipresnį savo žodį - tokie, kaip Makronas. Makronas grynai sau gali pritaikyti, ką pasakė. Kur jis buvo, kur Prancūzija buvo, kai UK prisiėmė atsakomybę pavasarį dėl Ukrainos? Pasirodo UK Amerika nesutrukde būti ryžtingesnei.
UTF16 2022-12-23 18:07
JAV kol kas mums niekuo nenusikalto. Dabartinė situacija gynybos prasme iš esmės priklauso nuo vieno žmogaus užgaidų. Dar geras klausimas, ar Ukraina išvis šiandien egzistuotų, jeigu Trampas iki šiol sėdėtų ant savo auksinio klozeto Baltuosiuose Rūmuose. Amerikonai dar kartą išsirinks kokį prorusišką durnių, ramų miegą galėsi ilgam pamiršti. Tave tenkina tokia situacija, kai tavo saugumas priklauso nuo kažkokių žmonių, kurie sėdi kažkur toli už vandenyno ir tu išvis neturi jiems jokio balso? Jeigu partneriai, tai partneriai, bet jeigu ne lygiaverčiai, nieko gero nelauk.
Benediktas 2022-12-23 18:11
Tai tą ir sakau, kad Amerika netrukdo Europos šalių lyderiams demonstruoti kiaušus. Jonsonas pademonstravo. Baltijos valstybės, Lenkija pademonstravo. Niekas netrukde/netrukdo to padaryti Makronui. Šolcas jau irgi atsibudo. Tuo tarpu Makronas pats renkasi skambuti Putinui - agresoriui/zudikui/demokratijos griovejui. Aš 100% už, kad Europos kariuomenė būtų 10x stiprenė ir lyderiai turėtų bent 2x didesnius kaiušus. Ir galėtų pasakyti Amerikai - viskas ok, mes kontroliuojame situacija - tuoj patys susitarsim del sankciju Rusijai, duosim Ukrainai ginklu ir apsaugosim demokratija, o gal net patys ivesim kariuomene i Ukrainą ir išvysim rusus. Ir, Amerika, tau taip pat siulom prisideti prie sankciju Rusijai, kaip solidarumui su demoikratinemis vertybemis ir Europos regionu. Va tokio stiprumo ir savarankiskumo as laukiu iš Europos. Kad nereiktu laukti Amerikos malones. Kad Europa pati jei reikia ryztingai su ginklu kovotu uz demokratines vertybes.
UTF16 2022-12-23 18:20
O argi Makronas be skambinimo daugiau nieko nedaro? Tu negali žinoti, kad tas telefoninis maldavimas tikrai neduos jokių rezultatų, ypač jeigu tai nebus išbandyta. Išbandyti galima ir reikia. Jeigu tai kažkaip suveiktų, tai būtų politinė pergalė Makronui ir Prancūzijai – „žiūrėkit, mano/mūsų dėka užbaigė karą, mes turim balsą, mūsų yra klausomasi“.
Benediktas 2022-12-23 18:22
Tai gal tie skambuciai - geras/blogas policininkas. Gal jie apramina Putina. Bet man nepatinka Makronas, kai sako, kad jam kazkas trukdo buti savarankiskesniam ir stipresniam. Niekas netrukdo.
UTF16 2022-12-23 18:53
Straipsnyje neužsimenama apie tai, kad jam kažkas trukdo.
Benediktas 2022-12-23 19:04
JAV netrukde Prancuzijai ar Europai tai anksciau daryti ir dabar netrukdo. JAV netgi butu geriau tureti stiprius parnerius karine prasme regione, kurie patys saugotu demokratines vertybes. Amerika sioje sitacijoje visiskai neaidina blogo vaidmenio. Kad Europa savarankiska - turi pati parodyti veiksmais. Ko jau ko, bet Makronas sitam konflikte tikrai kiausų nerodo ir kas del to kaltas? O jei jis siulo spjaut i demokratines vertybes, paaukot dali Ukrainos ir daryti business as usual su Rusija - tai nafig tokią Europą.
UTF16 2022-12-23 19:32
Jis čia nesako, kad JAV kažkuo trukdo. Čia sakoma, kad Europa neprilygsta JAV savo technologijomis ir gamybos potencialu, todėl turi mažiau autonomijos, kas greičiausiai yra tiesa. Jis ragina Europai šitose srityse pasitempti. Nematau aš čia jokių kaltinimų, priekaištų JAV.
Benediktas 2022-12-23 19:37
As manau, kad vien tik technologijos ir gynybos potencialas neuztikrintų Europai autonomijos - reikia lyderių, kurie tvirtai gina demokratines vertybes. Ir Makronas tikrai tokiu negali būti. Koks Zelenskis, Lenkijos prezidentas, Jonsonas - gali. Tokiu zmoniu aisku yra - taciau ju nesimato tarp Stipriausiu ekonomiskai Europos valstybiu lyderių. Kazkas visu pirma nera gerai su vertybemis. Jie vis bando susitarti su diktatorium. Dabar, kai isikiso JAV - jau ne be., bet jie tai dare visus 20 metu - silpnino savo kariuomenes ir lindo i š Putinui dėl pinigų. Tai aš matau didžiausia trukumą lyderystės ir vertybiu teisingų, o ne technologijų. Jei jis galvoja, kad technologijos tai pakeis - ta atsakymas, ne. Amerika vel priversta bus gelbeti. Tik kokie durniai Europoje dar prades su Amerika konfliktuot - sakys mes norim busines as usual, ne viskas vienareiksmiska ir pan. Kaip Vengrija, Serbija. Makronas pirma turi pasikeisti smegenis savo. Ne jam kalbeti, kokios europos reikia, kad as tokia Europa pasitikeciau ir būtų saugu gyventi. Sumokes koks Putinas2 pinigu, ir pamirs Makronas demokratija ir laisve x dieną. Ir stoves visos technologijos gynybines - nejudinamos. Tokie lyderiai, kaip Makronas - diktatoriams į naudą - su gynybinemis technologijos, be tecknologiju - nesvarbu. Zmogus, kuris neturi stuburo.
UTF16 2022-12-23 20:02
Gali ar negali – Makronas kaip vienos didžiausių ES ekonomikų lyderis bus iki kitų rinkimų. Brexit padarė nepataisomą žalą JK reikšmei ir įvaizdžiui ir visai gali būti, kad per 20 metų JK kaip šalis tiesiog iširs. Johnsonas kaip reikšminga demokratinė figūra? Sunkiai įsivaizduoju. Jis neužima jokio reikšmingo posto šiuo metu. Kalbant apie Lenkiją, tai yra konservatyvi šalis, kuriai iki demokratijos idealų kaip iki Mėnulio. Gal tu kalbi apie Dudą kaip apie puikų demokratijos atstovą? Nesu susipažinęs su jo pažiūromis. Bet vargu bau.
Kyborg 2022-12-23 20:03
O man asmeniškai tai kaip tik nuskambėjo kaip priekaištas. Kam reikėjo pabrėžt tą priklausomybę nuo JAV? Tuo labiau, kad nei Prancūzija, nei Vokietija neskuba didint savo karinių biudžetų, kas yra būtina sąlyga mažint "priklausomybę" ir vystyt technologijas/gamybą. Tad tokios šnekos tėra JAV erzinimas. Pats Macronas man stipriai nepatinka, su savo nuolatiniais skambučiais putinui, raginimais suteikt rusijai garantijas, JAV banksnojimu jis man panašus į prorusišką veikėją. Tik aukštesnio lygio, neveikia taip atvirai kaip Orbanas, netgi simbolinę karinę paramą Ukrainai skiria, bet bendrai paėmus dauguma jo veiksmų yra naudingi rusijai. Šitas JAV pabaksnojimas taip pat. Ar normalu, kad rytinės NATO šalys prašo didesnio JAV kontingento savo šalyse, o lygiagrečiai Macronas pareiškia, kad turim mažint priklausomybę nuo JAV. Ir tai pareiškia KARO METU. Čia kaip WWII metu įsigaliojus lendlyzui britai nesistengtų gaut kuo daugiau ginkluotės iš JAV, o pareikštų, kad atėjo laikas būt nepriklausomiems.
Benediktas 2022-12-23 20:10
Su tokiais „lyderiais“ kaip Macronas, net priešo stipraus nereikia. Viskas ką jis gali - tai atidaryti 24/7 skambučių liniją, nesvarbu kiek tankų sandėly beturėtų.
Kyborg 2022-12-23 21:16
Dabartinėje krizinėje situacijoje JK gali elgtis savarankišai ir savo reikšmę pakėlė, nes neturi derint pozicijos su Orbanu ir panašiais veikėjais. T.y. gali reaguot daug greičiau nei ES turinti priorusiškų narių. Taip, JK gali iširt, bet ar kažką tai keičia? Bus Anglija kurioje dabar gyvena virš 90% JK piliečių. Škotai, Šiaurės Airija prisijungs prie ES, nuo to mums tikrai nebus blogiau. Johnsono pavyzdį tau Benediktas pateikė kaip asmenybės, prie ko čia jo dabar užimamas postas? Dėl Brexito jis gal ir feilino, bet krizinėje situacijoje pasirodė kaip puikus lyderis, kaip ir Zelenskis, kuris prieš karą irgi buvo kritikuojamas.