Tai visai ne Ukraina: skelbiama neįtikėtina versija, kas iš tikro galėjo susprogdinti D. Rogoziną  ()

Buvęs „Roskosmos“ vadovas leidžia manyti, kad su pasikėsinimu buvo susiję ne Ukrainos „oponentai“, o jų pačių teroristai, greičiausiai „Wagner“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Už sprogimus restoranų komplekse „Shesh-Besh“ Donecke, kur buvo sužeistas Putino pareigūnas Dmitrijus Rogozinas, greičiausiai atsakingas Rusijos oligarchas, „Wagner“ savininkas Jevgenijus Prigožinas, rašo „Obozrevatel“, remdamasis įvairiais „Telegram“ kanalais ir Rusijos žiniasklaida.

Pranešama, kad restoranas buvo apšaudomas iš pozicijų netoli Donecko srities Marynkos, kur apsigyveno „Wagner“ teroristai.

„Pastaruosius kelis mėnesius gyvename šiame viešbutyje, o per aštuonerius metus priešas nė karto neapšaudė šios vietos. Kažkas nutekino informaciją, o apie 19:45 buvo keli didelio tikslumo smūgiai, taip pat ir toje vietoje, kur buvome tiesiogiai. Jie mane sužeidė 120 mm ar 155 mm kalibru“, – tikina buvęs „Roskosmos“ vadovas.

Anot Rogozino, artilerijos smūgis restorano kompleksui buvo atliktas kaip tik per jo „darbinį susitikimą siaurame rate“. Jis įsitikinęs, kad Ukrainos saugumo pajėgos vargu ar galėjo žinoti jo dabartinę buvimo vietą, todėl informaciją apie tai, kur jis buvo, nutekino vienas iš „savų“.

 

Prisiminkite, kad gruodžio 21 d. okupuotame Donecke, restorane „Shes-Besh“, nugriaudėjo virtinė sprogimų: gimtadienį šventęs buvęs „Roskosmos“ vadovas Rogozinas buvo sužeistas į nugarą ir sėdmenis. Rogozino padėjėjas, buvęs specialiųjų pajėgų karininkas Michailas Bridasovas mirė. Nukentėjo ir „einantis DLR vyriausybės vadovo pareigas“ Chocenka.

Be to, per apšaudymą Donecke buvo sužalotos ir Rogozino bei Chocenkos žmonos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(98)
(2)
(96)

Komentarai ()

Susijusios žymos: