„Tai genocidas, turime gelbėti gyvybes“: legendinis čekų sportininkas pasakė, ką darytų su rusais  (2)

„Leisdamos dalyvauti Rusijos sportininkams savo organizuojamose varžybose Rusijai, jos sąmoningai aukoja milijardus dolerių, kad būtų viešinama jos agresyvi politika.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Legendinis čekų ledo ritulininkas, dukart Stenlio taurės laimėtojas ir olimpinis čempionas Dominikas Hašekas parašė atvirą laišką NHL, ATP ir WTA vadovybei, ragindamas pašalinti rusus iš visų tarptautinių varžybų.

Buvęs vartininkas mano, kad sporto organizacijos turėtų persvarstyti savo požiūrį į agresorių.

„Rašiau atvirą laišką, norėdamas atkreipti viso pasaulio dėmesį į tai, kaip tam tikri sporto renginiai dabar prisideda prie karinių neramumų Europoje, kurie kasdien nusineša šimtus, net tūkstančius gyvybių.

Tai bandymas išgelbėti šias gyvybes ir paspartinti karo Ukrainoje pabaigą. Rusijos sportininkai šiuo metu neturėtų dalyvauti tarptautinėse varžybose. Prašau visų pasaulio sporto lygų apsvarstyti šį sprendimą“, – „Protext.cz“ citavo Hašeką.

Čekas, buvęs ledo ritulininkas atkreipė dėmesį ir į žiaurius Rusijos kariuomenės nusikaltimus bei ukrainiečių vaikų deportaciją, visa tai pavadinęs genocidu.

„Rusijos kareiviai vykdo karo nusikaltimus, kankina ir žudo civilius, Rusija net deportuoja tūkstančius ukrainiečių vaikų iš jų gimtosios šalies ir taip vykdo genocidą.

Rusija turi prisiimti visą atsakomybę už visus savo siaubingus nusikaltimus. Po Ukrainos pergalės ir Rusijos karių išvedimo iš jos teritorijos, Rusija turės atlyginti jos padarytą ekonominę žalą svetimoje teritorijoje. Deja, šimtai tūkstančių prarastų gyvybių, įskaitant daugybės vaikų, niekas nesugrąžins“, – pabrėžė Hašekas.

 

Hašekas taip pat pažymėjo, kad už įvykdytus nusikaltimus atsakingos ir tarptautinės sporto organizacijos, kurios nepašalino Rusijos sportininkų iš savo varžybų.

„Leisdamos dalyvauti Rusijos sportininkams savo organizuojamose varžybose Rusijai, jos sąmoningai aukoja milijardus dolerių, kad būtų viešinama jos agresyvi politika. Faktas yra tai, kad kiekvienas pilietis, taigi ir kiekvienas sportininkas, atstovauja savo šaliai. Todėl kiekvienas sportininkas turi didžiulę reklaminę ir rinkodaros vertę šiai šaliai. Kiekviena valstybė tuo naudojasi, siekdama savo interesų ir tikslų. Leisdami Rusijos žaidėjams dalyvauti savo varžybose, jos nusprendžia visa tai paremti. Taigi, jos yra visiškai atsakingos už Rusijos kariuomenės Ukrainoje padarytą negrįžtamą žalą, įskaitant ir prarastas gyvybes“, – kalbėjo ledo ritulininkas.

 

Hašekas nuosekliai rėmė Ukrainą nuo pat plataus masto invazijos į Rusijos Federaciją pradžios.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(178)
(1)
(177)

Komentarai (2)