Atskleista tikroji priežastis, kodėl Ukraina taip ilgai negavo „Patriot“: tai rimta  ()

Kodėl sprendimas perduoti „Patriot“ sistemas Ukrainai užtruko taip ilgai, Dmitrijui Gordonui pasakojo buvęs žvalgybos pareigūnas Jurijus Švetsas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ne tik tolimojo nuotolio oro gynybos sistema, bet ir didelė NATO oro gynybos komplekso dalis – tokia iš tikrųjų yra „Patriot“ sistema, kuri bus perduota Ukrainai.

Buvęs Putino bendrakursis ir buvęs žvalgybos karininkas Jurijus Švetsas, ilgą laiką gyvenantis JAV, atvirai pareiškė, kad Amerikos kariuomenė dalyvaus pradiniame „Patriot“ įrengimo ir kūrimo etape, ir Ukrainos specialistai semsis patirties.

Jurijaus Švetso interviu su Dmitrijumi Gordonu galima žiūrėti „YouTube“ kanale.

„Amerikiečių analitikų, dirbančių su Pentagonu, teigimu, šios raketos (sistemos „Patriot“) numuš priešo raketas ne virš Kyjivo, numuš jas artėjant, geriausia Rusijos teritorijoje. Praktiškai su jų dislokavimu karas prieš agresorių jau perkeliamas į Rusijos Federacijos oro erdvę“, – koks svarbus Ukrainos aprūpinimas amerikietiškomis sistemomis, aiškino Jurijus Švetsas.

Jurijus Švetsas taip pat atskleidė svarbių detalių apie „Patriot“ sistemas. Buvusio žvalgybos pareigūno teigimu, slapčiausia priežastis, kodėl jie ilgai nesutiko tiekti šių sistemų Ukrainai, yra ta, kad „Patriot“ negali egzistuoti autonomiškai, ji yra integruoto viso tinklo, sudaryto iš tų pačių NATO šalių Europoje, dalis.

 

„Jie yra uždaryti aptikimo sistemoms, kai kurie iš jų yra AWACS lėktuvai, kurie skris gilyn į Rusijos teritoriją ir pan. Amerikiečiai niekada neperkėlė tokių sistemų į kariaujančią ne NATO šalį ir dar ne su bet kuo, o su branduolinę galią turinčia šalimi - tai yra rimtas eskalavimas. O amerikiečiai pirmiausia siekė humanitarinių susitarimų. Todėl ilgai nebuvo pristatyta ir kilo abejonių, ar apskritai bus pristatyta“, – pastebėjo Gordono pašnekovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(67)
(2)
(65)

Komentarai ()