Propaganda bando išgelbėti Kremlių: skelbia, kas iš tikrųjų kaltas dėl Makijivkos atakos  ()

Rusijos propaganda jau aktyviai naudoja Makijivkos mokykloje žuvusiųjų okupantų temą. Bandoma rasti kaltuosius, kurie nebūtų karo vadai ar Rusijos politiniai lyderiai, nes juos būtina apsaugoti nuo visuomenės kritikos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-01-03 Propaganda bando išgelbėti Kremlių: skelbia, kas iš tikrųjų kaltas dėl Makijivkos atakos  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremliui nepavyko nutylėti išpuolio prieš Makijivkos mokyklą, kur žuvo šimtai mobilizuotųjų. Po ažiotažo Rusijos Federacijos Gynybos ministerija turėjo pripažinti ataką ir paskelbti, kad žuvo 63 žmonės. Karo korespondentai ir Makijivkos gyventojai kalba apie šimtus žuvusiųjų.

Rusai jau ieško, kas nutekino Rusijos karių susitelkimo vietą. Iš pradžių jie kaltino Makijivkos gyventojus, bet paskui suprato, kad šiuolaikinėmis technologijomis, kurių Rusijos Federacija neturi, įmanoma lengvai aptikti šimtus okupantų. Dabar Rusijos propaganda bando išsaugoti Rusijos karinės vadovybės reputaciją ir kaltina pačius žuvusius „mobikus“. Esą, jie naudojosi mobiliaisiais telefonais, kad Naujųjų metų proga pasikalbėtų su artimaisiais, o tokia įrenginių koncentracija buvo lengvai susekama. Tačiau rusų tinklaraštininkas Anatolijus Nesmianas netiki propagandine versija, kad „600 žmonių sėdėjo su 600 rusiškų telefonų“ ir dėl to buvo lengvai identifikuoti, kaip okupantų susibūrimas.

Kaip rašo Nesmianas, jo kaimynė pasakojo, kad prieš išsiunčiant į Ukrainą jos mobilizuoto vyro telefonas buvo atimtas. „O jų dalinyje dabar yra daugiausia du ar trys autorizuoti telefonai su vietinėmis SIM kortelėmis, per kuriuos jie susisiekia su artimaisiais. Manau, kad tokia praktika yra gana įprasta“, - rašo Nesmianas.

 

„Ir pagrindinis klausimas - kodėl vienu metu buvo susirinkę tiek daug žmonių pastate, kuriame buvo ir amunicija (kuri sproginėjo, kol pastatas buvo visiškai sugriautas). Šis klausimas iki šiol lieka neatsakytas. Čia propaganda turi paprastą užduotį - surasti kaltininką. O lengviausia tai padaryti tarp mirusiųjų. Jie juos palaidojo ir pamiršo“, – apibendrino Nesmianas.

(54)
(0)
(54)

Komentarai ()

Susijusios žymos: