[Žinios trumpai] Ukraina rimtai perspėjo Scholzą: „Vokietija prisišauks karą su Rusija prie pat Berlyno“ (Video)  ()

Nacionalinio saugumo ir gynybos taryba aštriai reagavo į Vokietijoje kilusias diskusijas dėl galimybės Ukrainai tiekti tankus „Leopard 2".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Oleksijus Danilovas sukritikavo Vokietijos vyriausybės poziciją, pagal kurią ir toliau svarstoma galimybė pristatyti „Leopard 2" tankus į Ukrainą taip, kad nebūtų išprovokuotas Maskvos atsakas.

Kalbėdamas nacionalinio telemaratono eteryje, O. Danilovas sakė, kad Vokietijos kancleris Olafas Scholzas „gali tęsti šį žaidimą, jei nori, kad vokiečiai kovotų su rusais netoli Berlyno". Pareigūnas, jo paties žodžiais, leido suprasti, kad Rusija nesustos ir pradės puolimą prieš Europą, jei jai pavyks pasiekti sėkmę Ukrainoje.

Pašnekovas pastebėjo, kad kiti partneriai Vakaruose didina karinę paramą Ukrainai, suvokdami globalų konflikto pobūdį. „Šalys, kurios tai supranta, mums padeda 150 proc.", – sakė NSDC sekretorius, komentuodamas iššūkių, su kuriais šiandien susiduria Europa, mastą. Jis taip pat pridūrė, kad „pamažu matosi šviesa šalyse", kurios taip pat pradeda remti Ukrainos valstybę.

 

O. Scholzas pareiškė, kad Vokietija neplanuoja keisti savo pozicijos dėl vakarietiško tipo tankų tiekimo Ukrainai 2023 metais: Berlynas vienašališkai to nedarys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(48)
(-37)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()