[Žinios trumpai] Yra labai didelė problema: paskaičiavo, kiek Ukrainai kainuoja numušti iranietiškus dronus  ()

Ukrainos zenitininkai numuša bepiločius orlaivius-kamikadzes ne tik šaulių ginklais, bet ir pažangiomis vakarietiškomis oro gynybos sistemomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žiniasklaida skelbė, kiek Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms kainuoja numušti Irano bepiločius orlaivius oro gynybos sistemų raketomis. Vakarų spauda rašo, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos prieš bepiločius orlaivius-kamikadzes dažnai naudoja brangias raketas, kurių tiekimas ribotas.

Sausio 3 d. „The New York Times" analitikai paskelbė straipsnį, kad Ukrainos priešlėktuvininkai turi numušti pigius Irano bepiločius orlaivius brangiomis vakarietiškomis raketomis. Sunaikinti vieną droną raketa kainuoja 7 kartus brangiau nei paleisti patį „mopedą". Jei Irano dronas-kamikadzė kainuoja tik 20 000 dolerių, tai jį numušanti raketa kainuoja nuo 140 000 (jei kalbame apie S-300 sistemą) iki 500 000 dolerių (jei kalbėtume apie NASAMS).

Iš pradžių Ukrainos ginkluotosios pajėgos prieš bepiločius orlaivius naudojo šaulių ginklus. Tačiau kai tik įsibrovėliai pradėjo vykdyti masinį apšaudymą, ukrainiečiai turėjo pereiti prie aviacijos ir oro gynybos sistemų. Tačiau nemažai analitikų mano, kad vis tiek geriau bepiločius orlaivius numušti NASAMS įranga, nei vėliau išleisti pinigus sugriautos elektrinės remontui ar atstatymui.  

 

Pirmosiomis 2023 metų dienomis Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pavyko pasiekti 100 % rezultatą, numušus visus 84 dronus, kuriuos Rusijos Federacija paleido į Ukrainą. Toks tikslumas buvo dėka Vakarų ginklų. Ukrainos konsultacijų bendrovės „Molfar" vadovas Artemas Starosekas sakė, kad nuo 2022 metų rugsėjo iki gruodžio Ukrainos ginkluotosios pajėgos jau numušė 600 bepiločių orlaivių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(1)
(22)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()