Kažkas ruošiama: pirmą kartą nuo karo pradžios į Baltarusiją atskrido ypatingas strateginis Rusijos karo lėktuvas A-50U  ()

Rusai naudoja lėktuvą Il-76 A-50U naikintuvams valdyti ir tiesioginiams raketų smūgiams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos ginkluotųjų pajėgų lėktuvas Il-76 A-50U atvyko į aerodromą Minsko srities Mačuliščių kaime. Apie tai sausio 3 dieną savo „Telegram“ kanale pranešė stebėjimo grupė „Belarusian Gayun“.

Lėktuvo registracijos numeris: RF-50608. Nepriklausomų tyrėjų duomenimis, paskutinį kartą jis į Baltarusiją skrido per visapusišką Rusijos invaziją į Ukrainą 2022 metų vasario 24 dieną.

Verta paminėti, kad šis RF ginkluotųjų pajėgų orlaivis gali būti naudojamas kaip naikintuvų vadavietė ir oro antskrydžių vadavietė.

 

Kartu buvo pranešta, kad 2022 metų gruodžio 30 dieną iš Baltarusijos į Rusiją skrido karinis transporto lėktuvas Il-76 A-50U, kurio registracijos numeris RF-93966. Lėktuvas Baltarusijos Respublikos teritorijoje yra nuo 2022 metų gruodžio 14 dienos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(21)
(-14)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()