Pietų Korėjoje didelis skandalas – įvyko įsiveržimas į aukščiausio saugumo zoną P-73 (Video)  ()

Pareigūnai tvirtina, kad UAV, atsidūręs virš vyriausybinių objektų Seule, parodė oro gynybos sistemos pažeidžiamumą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-01-06 Pietų Korėjoje didelis skandalas – įvyko įsiveržimas į aukščiausio saugumo zoną P-73 (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2022 m. gruodžio 26 d. bepilotis orlaivis iš Korėjos Liaudies Demokratinės Respublikos (Šiaurės) įskrido į teritoriją aplink Korėjos Respublikos (Pietų) prezidento biurą Seule (2022 metais jis perkeltas iš Mėlynųjų rūmų į Gynybos ministerijos pastatą). Išsamią informaciją pranešė Pietų Korėjos naujienų agentūra „Yonhap“, remdamasi šaltiniu.

Šiaurės Korėja per sieną paleido penkis bepiločius orlaivius gruodžio 26 d., pranešė anoniminis kariuomenės pareigūnas. Korėjos Respublikos kariams nepavyko numušti nė vieno iš jų, parodydami oro gynybos sistemos pažeidžiamumą.

Vienas iš bepiločių orlaivių iš šiaurės pateko į P-73 zoną 3,7 km spinduliu aplink Pietų Korėjos prezidento Yoon Seok-yeol biurą, kur skrydžiai draudžiami. Orlaivis šiek tiek laiko praleido draudžiamoje zonoje ir nepriartėjo prie „pagrindinių saugumo objektų“.

Tą pačią dieną per instruktažą žurnalistams kitas karinis pareigūnas patvirtino, kad objektas, kaip manoma, KLDR dronas, praskriejo per šiaurinę P-73 zonos dalį. Pasak jo, atstumas, aukštis virš jūros lygio ir techninės galimybės neleido dronui fotografuoti prezidento biuro ar kitose vietose, pavyzdžiui, Jungtinio štabo viršininkų būstinės.

 

„Norėčiau patikslinti, kad nebuvo jokių problemų dėl prezidento biuro saugumo Yongsane“, – sakė pareigūnas.

Pietų Korėjos gynybos ministras Lee Jong Subas trečiadienį, sausio 4 d., paminėjo UAV įsiskverbimą į draudžiamą zoną, trečiadienį per instruktažą kalbėdamas apie kovos su dronais priemones. Jis aptarė apsaugą nuo dronų, besislepiančių nuo radarų ir sistemų, skirtų naikinti dronus.

Anksčiau Jungtiniai štabo viršininkai neigė žiniasklaidos pranešimus apie UAV, skridusį P-73 rajone. „Yonhap“ teigimu, Pietų Korėjos valdžia pakeitė savo poziciją atlikusi tyrimą ir gavusi naujos informacijos. Dronų įsiveržimai atskleidė Pietų Korėjos nepasirengimą aptikti, sekti ir numušti priešo dronus. Gynybos ministerijos teigimu, Šiaurės Korėjos laivas skrido neįprastomis trajektorijomis, netikėtai keisdamas greitį ir aukštį.

 

Dabar Korėjos armija planuoja surengti oro gynybos pajėgų pratybas su gyva ugnimi, rengdama mažų bepiločių orlaivių prasiskverbimo iš KLDR scenarijus. Juose dalyvaus apie 50 orlaivių, įskaitant KA-1 atakos lėktuvus ir sraigtasparnius, o parašiutininkai praktiškai išbandys UAV slopinimo įrenginius. Verta paminėti, kad Pietų Korėja jau surengė panašias pratybas gruodžio 29 d., praėjus trims dienoms po oro invazijos, tačiau apsiėjo be gyvos ugnies.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(6)
(-4)

Komentarai ()