JAV prasideda panika: „šimtai Kinijos dronų pakilo virš Vašingtono - beveik visi iš juodojo sąrašo“  (3)

Galbūt artimiausiu metu DJI pagaminti dronai bus visiškai išstumti iš Amerikos rinkos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijos kompanijos DJI gaminami dronai gali būti laikomi grėsme JAV nacionaliniam saugumui. Baltieji rūmai įtaria, kad tokių orlaivių pagalba gamintojas gali stebėti amerikiečius ir siųsti duomenis Kinijos vyriausybei. Apie tai rašo „Dronedj.com".

Medžiaga buvo pagrįsta informacija, gauta iš konfidencialių žiniasklaidos šaltinių. Visi šaltiniai liko anonimiški, tačiau žurnalistai nurodė, kad jie yra iš JAV Kongreso.

Anot jų, per „slaptus pranešimus Senato Tėvynės saugumo, Prekybos ir Žvalgybos komitetams“ pasigirdo teiginių, jog „šimtai Kinijoje pagamintų bepiločių orlaivių pastaraisiais mėnesiais buvo oro erdvėje virš Vašingtono".

Šie dronai buvo identifikuoti kaip DJI – įmonės, įtrauktos į kelių JAV vyriausybinių agentūrų juodąjį sąrašą, produktai. JAV valdžios institucijos kaltina DJI, kad jos dronai kelia grėsmę vartotojų duomenims, kurie gali būti perduoti Kinijos vyriausybinėms agentūroms.

Gali būti, jog įtarimai dėl šnipinėjimo keliami siekiant išstumti DJI tiek iš vartotojų, tiek iš įmonių dronų rinkos, rašo „Dronedj.com" ir priduria, kad bendrovė buvo apkaltinta kainų dempingu, dėl kurio pasunkėjo konkurencingumas.

 

Šaltiniai „Politico" pasakojo apie „daugiau nei 100 įsibrovimų [į Vašingtono oro erdvę] per pastarąsias 45 dienas", tačiau jie nieko nesakė apie įvykių laiką, vietą ar skaičių.

„Tokiais atvejais atrodo, kad, nepaisant įrodymų trūkumo, sukelti abejones pakanka vien būnant Kinijos įmone. Tačiau DJI rinkos dalis sumažėjo nuo 70 % iki beveik 50 %, nes gamintojas JAV 2018 m. įtrauktas į juodąjį sąrašą", – rašoma straipsnyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(13)
(16)

Komentarai (3)