Skelbiama super gera žinia: rusų ordas gali pulti „Stryker“ - vien JAV jų yra daugiau nei 4000 (Video)  ()

Ši siunta padidintų šarvuotų pėstininkų transporto priemonių, kurias kelios šalys siunčia į fronto linijas, skaičių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip informavo „Politico“, nurodydamas du su diskusiją susipažinusius asmenis, JAV svarsto galimybę išsiųsti į Ukrainą šarvuotąsias kovos mašinas „Stryker“, kurios bus teikiamos siekiant padėti Kijevui atremti numatomą Rusijos pavasario puolimą.

Ši žinia buvo paskelbta po Bideno administracijos praėjusią savaitę paskelbto pranešimo, kad ji atsiųs 50 „Bradley“ – galingą vikšrinę šarvuotą transporto priemonę, ginkluota autopatranka, kulkosvaidžiu ir TOW raketomis.

Pasak Gynybos departamento pareigūno, kuris, kaip ir kiti, paprašė anonimiškumo, „Stryker“ gali būti kitos karinės pagalbos dalies dalis. Administracija apie paketą su „Stryker“ ar be jo galėtų paskelbti kitos savaitės pabaigoje, maždaug kito Ukrainos gynybos kontaktinės grupės susitikimo Vokietijoje metu.

Šaltinis pabrėžė, kad galutinis sprendimas nėra priimtas, o administracija gali nuspręsti išsiųsti „Strykerius“ būsimame pakete.

„Šiuo metu neturime jokių pranešimų“, – sakė Pentagono atstovas pulkininkas leitenantas Garronas Garnas. Nacionalinio saugumo tarybos atstovas spaudai nekomentavo.

„Stryker“ būtų dar vienas sparčiai augančio Kijevo arsenalo pajėgumų postūmis ir padėtų patenkinti esminį šarvų poreikį, didėjant susirūpinimui, kad Rusija artimiausiomis savaitėmis planuoja antrą mobilizaciją dideliam naujam puolimui.

 

„Stryker“ – tai visa kovinių šarvuotų ratinių mašinų šeima, kurią „General Dynamics Land Systems“ sukūrė Kanados šarvuočio LAV III pagrindu.

JAV eksploatuojama daugiau nei 4000 vienetų įvairių versijų šių šarvuočių.

Nors „Stryker“ nėra toks galingas ar apsaugotas kaip tankai, „General Dynamics Land Systems“ sukonstruota aštuonratė šarvuota kovos mašina gali veikti sniege, purve ir smėlyje, nors mobilumą bekelėje šiek tiek riboja vikšrų trūkumas.

Tačiau „Stryker“ galėtų pasiūlyti balansą tarp tanko ir šarvuočio.

Kariuomenės operatoriai teigia, kad ratinė transporto priemonė juda tyliau nei „Bradley“ ir pažymi, kad ji gali gabenti daugiau karių – devynis, palyginti su šešiais standartiniame „Bradley“.

 

Transporto priemonės buvo reguliariai dislokuojamos Irake kartu su JAV pėstininkų batalionais, kur jie leido JAV kariams greitai judėti asfaltuotais keliais, tuo pačiu užtikrinant didesnę apsaugą nei „Humvee“, taip pat .50 kalibro kulkosvaidį, kurį nuotoliniu būdu valdo kareivis transporto priemonėje.

Ukraina jau eksploatuoja panašią transporto priemonę, nes pastarosiomis savaitėmis į Ukrainą pradėjo atvykti pirmoji iš suplanuotų 39 Kanados šarvuotų kovinių pagalbinių mašinų – kanadietiška „Stryker“ versija LAV, kurią taip pat pagamino „General Dynamics“. Iš pradžių transporto priemonės buvo nupirktos Kanados ginkluotosioms pajėgoms, tačiau birželį Kanados ministras pirmininkas Justinas Trudeau paskelbė nukreipiantis jų pristatymą į Ukrainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(55)
(2)
(53)

Komentarai ()