Ukrainos pulkininkas atskleidė, kokį gerą ginklą Ukraina gaus iš JAV: BTR-1, BTR-2 ir BMP bus ištaškyti į gabalus, rusams tai bus tikras šokas  ()

Karo ekspertas Petro Černikas kalbėjo apie šiuolaikines Vakarų technologijas, kurios padės Ukrainai laimėti karą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujausias karinės pagalbos paketas iš Vakarų gali būti vadinamas precedento neturinčiu, nes kai kurie ginklai ir įranga gali būti naudojami ne tik gynybai, bet ir puolimui. Tačiau ypatingas dėmesys, anot Černiko, skiriamas JAV pėstininkų kovos mašinai „M2 Bradley“.

„Naujausias karinės pagalbos paketas suteikia man neįtikėtino optimizmo“, – emocingai kalbėjo karo ekspertas, paaiškindamas, ką turi omenyje: „Jame yra mažiausiai 50 „Bradley“ sunkiųjų šarvuočių. Tačiau taip pat turėtume prisiminti, kad tiek M-113, tiek HMMWV taip pat bus pateikti mums (ir iš viso daugiau nei 300 transporto priemonių), tai yra neįtikėtinas kiekis“.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pulkininkas kalbėjo apie pagrindinius amerikietiškų kovinių mašinų, kurias netrukus gaus Ukrainos ginkluotosios pajėgos, privalumus:

„Koks yra „Bradley“ išskirtinumas? Tai jo 25 mm „M-242 Bushmaster“ patranka. Priminsiu, kad su M-791 kovine galvute, 2,5 km atstumu ji gali visiškai sunaikinti BTR-1, BTR-2, jau nekalbant apie BMP, ir netgi gali rimtai pakenkti lengviesiems tankams, pvz. T-62.“

 

„Tiesą sakant, tai yra unikali mašina, kuri gali tapti jei ne lūžio tašku šiame kare, tai pasirengimu rimtiems kontrpuolimo veiksmams“, – reziumavo Černikas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(56)
(0)
(56)

Komentarai ()