[Žinios trumpai] Idiotai: skelbiama, kas nutiko į Rusiją pabėgusiems Ukrainos išdavikams

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

donatasv 2023-01-12 10:10
Jei jėga bandysim atplėšti taivana, tai dar ilgiau atitolinsim demokratišką Kiniją. Nes žmonėse atsiras pilietiškumo pojūtis palaikyt savo valstybe ir gint ja nuo priešo. Čia tu teisus reikia traukt visą verslą iš kinijos, ir procesorius iš taivanio ir tegu jie tarpusavyje išsiaiškina. Nes jėga bandydami atverst kiną gausim priešingai.
Benediktas 2023-01-12 10:18
Taivanas jau seniai atskirai gyvena demokratijoje. Jėgą čia tik Kinija gali panaudoti, per jega bandydama panaikinti Taivanio valstybingumą, savarankiškumą. Vakarai nenaudos jegos, nebent padedami apsiginti Taivaniui. Kinijai tiesiog reikia priimti, kad Tiavanis atskira brioliška valstybė, kurie nori gyventi kitaip. Vakarai neskaičiau niekur, kad norėtų Kiniją suskaidyti į dar daugiau dalių. Čia gal jau tu skaitai kinų propogandą. Kai Rusija užpuolė Ukrainą, nesvarbu, kaip rusams kaip kuriems atrodo, kurie išplautomis smegenimis. Nusikalteliui irgi atrodo, kad jis teisus, kai daro nusikaltimą, bet iš šono matome, kad taip būti neturi, kad jis yra neteisus.
donatasv 2023-01-12 10:29
Kinams kinija yra viena ir nedaloma, kaip lietuviams Lietuva. Tiems kas palaiko komunizmą tai yra eiliniai sukilėliai kaip ir betkatroje kitoje šalyje. Tu nori demokratijos... Didelė dauguma kinų nori komunizmo. Sakai kinai užspausti ir negali pasipriešinti? Ar tikrai? Kai atėjo kritinis taškas, lūžis kovido suvaržymuose žmonės parodė savo valią ir pastatė komunizmą į vietą. Reiškiasi kinojoje demokratijai dar nelaikas. Žmonės vis dar tiki komunizmu ir jiems matyt taip gerai.
Benediktas 2023-01-12 10:37
Kalbi Kinijos lozungais. Rusams irgi gal SSRS v2 - viena ir nedaloma, kartu su Ukraina. O ar kas klausė iš Rusų, ar ukrainiečiai nori būti kartu su Rusija? Ar tiek kinai klausė taivaniečių, ar jie nori gyventi, taip, kaip gyvena Kinijoje? Aš už tai, kad žmonės turi pasirinkimo laisvę, o ne kai už juos nusprendžia diktatūra propogandos pagalba. Man nesvarbu, kaip kinai galvoja - praplauti diktatoriaus propogandos. Tie kinai pirma turi paklausti taivaniečių, o ne klausyti savo diktatoriaus.
donatasv 2023-01-12 10:42
Kad tu kaip demokratišką tikėjimą išpažįstantis tikintysis pamini savo principus kai tau tai patogu. Jei autokratiška valstybės gabalą nori atplėšti tai blogis, jei iš autokrato gabala nori atplėšti tai valio gėris... Jei jau išpažįsti laisvę rinktis tai ir palik tą laisvę rinktis visiems, o ne tik tiems kam tau patogu.
immortallt 2023-01-12 10:43
Jei gatvėje eianančiam gezui atrodys, kad tavo snukis yra neatskiriama jo bato pado dalis, o tavo piniginė su visu kišenių turiniu neatsiejama jo "stiliaus" dalis, irgi ginsi ir aiškinsi, kad gezo teises reikia gerbti, ir Policija ar draugai/aplinkiniai turėtų nesikišti? Tokia kaip Kinija yra nesenas darinys, ir pats Taivanas realiai okupuota teritorija, kaip ir dar daugelis. Taivanyje ir yra protestai bei kova už laisvę. Jie pasiryžę gintis nuo Kinijos ir ilgai galėtų gintis. Jie technologiškai ir strategiškai pranašesnėje gynybai vietoje. Taivanio autonomijos gynyba nėra "demokratija Kinijoje".
donatasv 2023-01-12 10:50
Svaigsti. Jei kaimynas išpažįsta islamą aš jam neisiu duot į galvą ir kaip jam reikia auklėti savo šeimą aš nenurodinėsiu. Ukraina kaip darinys yra dar jaunesnis. Bet tai nekeičia fakto, kad ji gali gint savo teritoriją.
Benediktas 2023-01-12 10:54
Tai va, Taivanis nori kitaip gyventi, tai tegul Kinija ir neduoda Taivaniui į galvą, nes jis susikure savo gera gyvenima ir niekuo nesiskundzia ir Kinijos pagalbos nepraso. Nepradekim lyginti valstybiu laiko su tikijimų gyvavavų laikais. Tai skirtingi dalykai.
donatasv 2023-01-12 11:05
Aš nepradejau lyginti gyvavimo laiką. Šį komentarą kreipk immortal. Nėra kolkas taivano, kol to nepripažino kinija. Taip yra pagal demokratiškas taisykles. Galim remt demokratišką judėjimą Kinijoje, bet bandyti jėga apgint nevalia, ką daro bidenas nes tokiu būdu mes pradedam kištis į suverenitetą turinčios valstybės vidinius reikalus. Iš demokratų pasidarom autokratais, kurie nurodinėja kitiems kaip jie turi gyventi.
Benediktas 2023-01-12 11:16
Tu kalbi apie totalitarinį Kinijos rėžimą, kaip apie vertybę. Tai aišku, kad totalitarinis rėžimas nuspres sunaikinti Taivanio valstybingumą. Čia gerai objektyviai mąstant? Nurodineja kaip gyventi visada autoritariniai rėžimai, jei dar nepastebėjai. Jie pradeda karus, genocidus ir pan. Kalbi diktatūros lūpomis, kaip jiems būtų patogiau. Kaip tu apginsi demokratijas visame pasaulyje? Žodžiu? Kai į tave lekia raketos? Mažesnis, reiškia pasmerktas, negali prašyti pagalbos? Negali kiti padėti?
donatasv 2023-01-12 11:18
Tai Ukraina paprašė pagalbos ją gavo. Skirk pagalbą nuo tiesioginio įsikišimo. Čia jau kinijos kaip valstybės sienų pažeidimas. Lygiai taip pat Ukrainoje Rusija pažeidė Ukrainos suverenitetą.
Benediktas 2023-01-12 11:20
O tai Taivanis nepaprašys pagalbos? Manau jau prašo, nes Kinijos laivai šmirinėja, lėktuvai skaridžioja aplink.
Laurynas19 2023-01-12 11:23
s, o ne Taivanis. Kažkam reikėjo tave pataisyti.
donatasv 2023-01-12 11:24
Taivanas nėra valstybė. Tai kinijos provincija ir ten galioja kinijos įstatymai. Nesvarbu ko nori sukilėlei. Yra valstybėje įstatymai jų ir laikykis,o ne taip kaip tau patogu. Jei kažkam netinka valstybės įstatymai eik i protestus, pilietinį karą ir t.t. čia yra vidaus reikalas. Kinų teisė rinktis.
Benediktas 2023-01-12 11:31
Tu dar nesupranti, kas yra totalitarinė santvarka. Kokios tieses, kokie rinkimai? Ir nesupranti, kad Taivanis seniai nusprendes, kaip nori gyventi ir viskas yra gerai pas juos. Čia Kinija turetu su tuo susitaikyti, jei mąstyti objektyviai, o ne imperiškai. Gyveno n metų taip ir niekas neatsitiko. O jei skaito, kad Taivanis per gerai gyvena, tai čia Kinijos bėda, o ne Taivanio. Kaip ir jei Putinas skaito, kad Ukraina jei gyvena laisviau ir ateityje turi perspektyva gyventi geriau nei Rusija, tai čia jo problemos, o ne Ukrainos.
donatasv 2023-01-12 11:39
O tu nesupranti kas yra demokratija ir kad vaikštome plona linija. Jei mums patogu mes elgemės kaip autokratai ir nurodinėjam kitiems? Mes visi buvome autokratai kol galų gale pasirinkome demokratišką gyvenimo būdą. Valstybėse tai buvo daugumos sprendimas ir jei mažuma norėjo priešingai jėga visa tai buvo pakeista. Bet ta jėgą ėjo iš vidaus valstybės. Dabar mes jėga bandom kiną atvest į protą, nors dauguma kinų nori priešingai. Mes skaldom pačią Kinija nes mums tai patinka...
immortallt 2023-01-12 11:41
Taivanas turi autonomiją, kuri buvo pripažinta Kinijos ir ją siekia spausti ir naikinti. Taigi, de facto, tokį darinį autonominį kaip Taivanas yra pripažinusi ir Kinija. Problema ta, kad tas darinys nori daugiau laisvės. Kinija siekia net ne išlaikyti status quo, o sumažinti laisvė. Iš čia ir konfliktas. Ir apsimetimas, kad nėra istorijos, tai tas pats, kas aiškinti, kad Krymas ir Donbasas yra rusiška teritorija. Ar tokie patys argumentai turėjo būti naudoti Baltijos šalims pagal tave? Ar ir šiaip teritorijoms, kurias ruskiai bent valandai buvo užėmę Ukrainoje? O mums, tiek kaip Lietuvai, tiek kaip vakarų pasaulio dalimi, svarbu, kad kinai neįsisiūbuotų, o tai turėsime didesnę problemą nei ruskiai. Kaip Lietuvai - turime panašu neblogą verslo pasiūlymą iš taivaniečių, daug geresnį, nei kada kinai būtų pasiūlę. Nematau, kodėl jo neišnaudoti ir nelaimėti dviejuose frontuose iš trijų. O visi skiedimai apie kinų rinkos praradimą, tai pezalai. TUI iš Kinijos visada buvo kapeikos, keliasdešimt milijonų eurų, o eksportas ~200mln. eurų, pagrinde žaliavinė mediena ir pan., ir čia po >10 metų įdirbio. Per metus į kitas Azijos šalis pakėlėme eksportą daugiau, nei praradome Kinijoje. P.S. Taivanas nėra šalis pagal kinus. Na ruskiam Ukraina irgi nėra šalis, tai anot tavęs, Ukraina yra tik ruskyno regionas.
donatasv 2023-01-12 11:49
Tai ką aš ir noriu pasakyt, jei mums nepatinka Kinija ar patinka tik maža dalis, tai ne mum spręsti jos likimą ir kištis į vidaus reikalus. Mes iš išorės galime izoliuoti ekonomiškai, bet ne taip kaip pareiškė bidenas. Mes eisime į tiesioginį karą su kinija. Pačioje kinijoje tai turi neigiamą efektą ir sustiprina režimo pozicija.
Benediktas 2023-01-12 11:57
donatasv, demokratija nėra ideali valdymo forma, bet geresnes dar niekas nesugalvojo. Taip sprendziama daugumos principu, bet nebandome zemaiciu paversti aukstaiciais per prievartą. Totalitariniuose rezimuose - isvis vienas zmogus viska nusprendzia. Man tai yra nusikaltimas pries žmoniją. Valdžia turi dirbti žmonėms, o ne atvirkščiai. Negali vienas žmogus žinoti, kaip reikia gyventi visiems. Taivanis nėra Kinijos vidaus reikalas. Tegul Kinija vidaus reikalais ir uzsiimineja, o ne Taivaniu. Taivanis visu pirma yra demokratija - jau tai yra vertybe, kurią pasaulis turi saugoti, neleisti plestis diktaturoms, preivartai. Tai yra akivaizdu ir objektyvu.
donatasv 2023-01-12 12:33
Tu pats pamini demokratinius principus ir vaidini teisuolį. Pats geriausias valdymo pricipas valstybėje yra tas kuris tenkina daugumą. Tiek demokratija gali būt bloga, tiek komunizmas, autokratija at bet koks kitas būdas. Jei dauguma laikosi priimtų taisyklių tai vadinasi tinkamas valdymo būdas toje valstybėje. Mažumos visada prisitaiko prie daugumos arba vienu ar kitu būdu su mažuma yra susidorojama nesvarbu koks valdymo principas. Kinijoje priešingai nei tu skleidi žmonės nori komunizmo, kai nori tauri žodžio laisvę tą parodė neseniai vykę protestai ir ko pasiekė. Taip kad jei tau nepatinka, kad putinas nurodytų Lietuvai kaip gyvent (daugumai lietuvių nepatinka), taip kinui nepatinka, kad Amerika nurodinėja. Susitaikyk su tuom ir jei nori, kad su tavim sugyventų draugiškai nesiulyk draugystės išgauti ginklu.