Super karšta situacija: „Wagner“ tvirtina užgrobusi Soledarą, skelbiamas skubus Ukrainos atsakymas (Foto)  ()

Rusijos samdinių grupuotės „Wagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas anksti trečiadienį pareiškė, kad jo kovotojai perėmė Ukrainos Soledaro miesto kontrolę po šią savaitę vykstančių intensyvių kovų, tačiau kai kurie „miesto mūšiai“ tęsėsi.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-01-11 Super karšta situacija: „Wagner“ tvirtina užgrobusi Soledarą, skelbiamas skubus Ukrainos atsakymas (Foto)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Wagnerio daliniai perėmė visos Soledaro teritorijos kontrolę“, – socialinėje žiniasklaidoje per savo spaudos tarnybą sakė Prigožinas ir pridūrė, kad miesto centre vyksta kautynės.

„Wagner“ miesto kontrolės mastas buvo neaiškus, todėl negalima patikrinti teiginio.

Su Kremliumi susijęs verslininkas sakė, kad „belaisvių skaičius“ bus paskelbtas trečiadienį.

Ukraina pranešė, kad jos kariuomenė laikosi Soledare – druskos kasyklų mieste Donecko srityje, esančiame maždaug 15 kilometrų nuo Bachmuto, kurį Rusija bandė užimti jau kelis mėnesius.

Abi pusės teigė, kad mūšiai dėl Soledaro buvo kruvini ir intensyvūs.

Prigožinas paskelbė savo nuotrauką su karine uniforma, apsuptas pozuojančių „Wagnerio“ kovotojų, tačiau nepasakė, kur ji daryta.

 

Rusijos valstybinė naujienų agentūra „RIA Novosti“ paskelbė dar vieną Prigožino nuotrauką su ginkluotais kovotojais, sakydama, kad ji buvo daryta Soledaro druskos kasyklose.

Prigožinas yra sakęs, kad Soledarą „išimtinai“ perėmė „Wagnerio“ padaliniai.

Ukrainos atsakymas

„Soledaras buvo, yra ir bus Ukraina“, – sakoma Ukrainos kariuomenės strateginės komunikacijos padalinio pranešime.

Kijevas trečiadienį paneigė, kad Rusijos samdinių grupuotės „Wagner“ pajėgos užėmė svarbų miestą Soledarą Rytų Ukrainoje, kurio užėmimas atvers kelią tolesniam okupantų puolimui Donbase.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(0)
(18)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: