Ukrainoje drebinanti žinia, kad Gerasimovas atvyko pradėti derybas - ekspertas skelbia, kas vyksta (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vanduo4 2023-01-13 20:32
Oi kokias nesamones tie vakarų žurnalistai išgalvoja. Visas tas vadovų keitimas tėra tik šou vakarams, o realybėje tiesiog bandymas spręsti neišsprendžiamą situaciją. Ir nėra ten jokio susipriešinimo ar konkurencijos. jie visi mušą tą patį būgną, o kurie nemuša, pradingsta tyloje. Rusijoje vidinis pasipriešinimas yra jau senai sunaikintas. Ten nebėra kam priešintis. Konkurencija atsiras tada, kai politinius kalinius paleis iš kalėjimų ir jie balatiruosis į valdžią - va tada bus galima kalbėti apie konkurenciją.
Benediktas 2023-01-13 20:43
Konkurencija gali atsirasti tarp privačių kariuomenių vėliau Rusijoje. Nes dabar Gubernatoriai berods finansuoja karius. X diena, tie kariai gali tapti pavaldus tik gubernatoriams.
skimas969 2023-01-14 00:27
To Benediktas. Klysti, gubernatoriai skiriami putino ir finansavimas gubernijoms skiriama is Maskvos. Rusijoje niekas nepasikeis, kol nesubyres biudzetas, o tai nenutinka per metus.... Tas pats Baltarusijoje, kol batka turi pinigu ir gali mokėti apsaugai - viskas puiku.
Benediktas 2023-01-14 08:20
Gubernatorius skiria Putinas, bet jei jie pajaus, kad centrineje valdzioje suirute - gali paimti valdžią į savo rankas galutinai ir norėti tapti savarankiškais, ypac jei jiems pavaldi kariuomenė surinkta ju gubernijoje, nes moka pinigus. Tada nesiusti pinigų į Maskvą, mokescius susirinkti sau ir isilaikyti savo kariuomene, paskelbti nepriklausomybe. Rusijos biudzetas jau metus finansuoja karą, Urals oil kaina smarkiai krenta, ES rinkos neteko, simtai milijardu uzsaldyta, biudzetas priklauso nuo energetikos istekliu pardavimo, Indija ir Kinija perka uz sumazinta kaina - manau, kad jau negali buti gerai Rusijos biudzete. Specialistai geriausi isvaziavo, zmones is darbu imami i kara. Rusams būdinga vaidinti gerą veidą prie blogo žaidimo, įvaizdis yra viskas: manau rublis stabilus bus iki paskutinio momento, o paskui bus staigus kritimas, nebus palaipsnaus ilgo kritimo.
Webbus 2023-01-15 11:21
Atleiskit, bet jūs per daug optimistiški dėl rusijos griūties. Jūs žiūrit per vakarų prizmę. Va jei vakarų šalies biudžete nelieka pinigų - krenta valdžia. Tad pagal tą logiką visi daro išvadas, kad ir rusijoje tie patys dėsniai turi galioti. Negalioja. Jeigu Š. Korėją, prisankcionuota šalis, nieko neturinti, bet sugeba išsilaikyti. Galvojat rusija kris? Jeigu Iranas irgi prisankcionuotas, savo naftą pigiai trečiosioms šalims tik gali pardavimėti, ten reguliariai vis masiniai protestai įsiplieskia. Ir ką? Ir nieko, visus užgniaužia ir toliau nieks nesikeičia. Rusija ilgainiui gali tapti tokia ale Š. Korėja su branduoliniu ginklu ir daug įvairių iškasenų, kurias vakarai perka tik jeigu labai reikia ir kitur nėra. Ten jie rusijoj ir taip pliki basi daugumoje gyvena. Įpratę. Europietiškas gyvenimo būdas yra pas milijonus, bet kas tie keli milijonai, kai šalies populiacija 140 mil? Ir atsiminkim, kad šaltojo karo metais už CIA krūtesni buvo tik KGB. Sugriuvo SSRS, bet jų know-how liko. Rusija yra visų diktatūrų motina, tik pati namie sugeba savo diktatūrą parduoti kaip ale demokratiją - subtiliai labai. Tai šiti šmikiai tikrai sugebės numalšinti ir didesnius protestus, net jeigu ir sugebėtų kažkaip stebuklingai šita tauta sukilti. Tad aš visiškai nededu vilčių į rusijos griūtį, kad ir kaip gerai tai bebūtų. Realistiškai žiūrint, jie tarp sankcionuota užsidariusi šalis, vis gyvenanti savo (ne)šlovinga praeitimi. O žmonės ten įpratę varganai gyventi ir nežino nieko geriau.
donatasv 2023-01-16 21:55
Rusijoje seniai yra 3 pasauliai Maskva, Piteris ir visa kita. Kol išlaikys Maskvą su Piteriu ramius visa kita nebus didelė problema. Visi tavo pinigai kuriuos tu benedigtai vardini jie neina tiesiogei per gubernatorius. Iškasenos eina per gibernatorius juos perduoda kremliaus pakalikams ir pinigus gauna kremlius, o tada jau dalina. Tai jei įsivaizduoji, kad kažką jie ten nusavins tai labai klysti. Čia jau reiktų dalį išgauto materiolo slapta parduoti patiems ir tada jau iš gauto pelno kurt kažką. Čia aš šnekų apie pagrindinį biznį nafta/dujos/auksas. Toks planas kaip išvardinai tu galiojo dar ankstyvojoje rusijoje prie carų :)
Benediktas 2023-01-16 22:14
Aš kalbu apie dieną X, jei rusai nusisviltų karu (jei Ukrainai pavyktu isstumti rusus), atsirastų didelė infliacija, nusiviltų valdžia. Kažkas iš vidinių grupuočių pasirūpintų, kad Putinas nukristų nuo laiptų. Pradėtų kovoti Prigožino, Šoigu, Kadyrovo grupuotės tarpusavyje. Centrinės valdžios kurį laiką kaip ir nebūtų. Būtų chaoso laikas, kai kažkas vėl viską sukontroliuotų arba nepavyktų to padaryti. Kažką sukontroliuotų, o kai kurie gubernatoriai organizuotų pasipriešinimą, gal net bandytų užmegzti santykius su vakarais finansines ar karines pagalbos. Cia hipotetiskai viskas aisku.