Skelbiama, ką su kiaušiniais padarė Ukrainos Gynybos ministerija: žada kilti dar didesnis skandalas - apie tai kalbės visi Vakarai  ()

O. Reznikovas nepateikė įrodymų, kad išpūstos kainos buvo pakoreguotos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

O. Reznikovo maisto pirkimas kariams padidintomis kainomis buvo aprašytas: „The Economist", „The New York Times", „The Guardian", „Le Monde", AFP, „The Independent", „Reuters", „Politico", „Le Figaro", BBC, „Sddeutsche Zeitung", „Die Zeit" ir daugelyje kitų Vakarų žiniasklaidos priemonių. Kitas skandalas pasklis dar plačiau.

Apie tai pranešė visuomeninės organizacijos „Kovos su korupcija centras" valdybos pirmininkas Vitalijus Šabuninas.

„Apibendrinkime tarpinius pirmojo Krašto apsaugos ministerijos viešo korupcijos skandalo rezultatus. Tarpinius - nes ši istorija dar tik prasidėjo.

Jei O. Reznikovas būtų pripažinęs problemą ir iš karto atleidęs profilio pavaduotoją, skandalas būtų išsekęs. Užtat ministras ir toliau gina akivaizdžią schemą, kalbėdamas apie kiaušinių kainos „techninę klaidą".

Tačiau spaudžiamas įrodymų (pavyzdžiui, trigubai mažesnės kainos panašiuose DPKP pirkimuose) ministras vis tiek priverstas pripažinti, kad kainose buvo kur kas daugiau „techninių klaidų" (pavyzdžiui, bulvių, kopūstų, burokėlių, vištienos ir kt.).

Beje, nei žurnalistams, nei deputatams O. Reznikovas nepateikė įrodymų, kad išpūstos kainos buvo pakoreguotos.

 

Bet tai dar ne viskas. 

O. Reznikovo agentūra nusprendė kvailai nuslėpti maisto kainas visose turimose sutartyse! Aš nejuokauju.

Gynybos ministerija ketina įsigyti kai kuriuos „davinius". Tai yra, iš sutarčių iš viso pašalinti produktų kainas. Informacija apie kainas bus išimta net iš išlaidų sąskaitų faktūrų karinių dalinių lygiu.

Paskutinis dalykas, kurį O. Reznikovas daro, yra toks, kad per šias sąskaitas faktūras mes dar kartą nenušviestume Gynybos ministerijos korupcijos maržos ir neerzintume kariškių kainomis" - sakė V. Šabuninas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(31)
(-23)

Komentarai ()