Indijos armijai ypatingas įvykis – pirmą kartą sėkmingai išbandė naują monstrą „Vikrant“: Kremliui apie tai tik pasvajoti (Foto, Video)  ()

Į tokius vaizdus Rusijos laivynas gali žiūrėti su didžiuliu pavydu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lėktuvnešis, pradėtas eksploatuoti 2022 metų rugsėjį, yra pirmasis tokios klasės laivas, kurį visiškai pastatė Indijos gynybos kompleksas.

Indijos kariniam jūrų laivynui, vykdant didelio masto laivyno modernizavimą, ant naujausio lėktuvnešio INS „Vikrant“ denio pirmą kartą nusileido lėktuvas. Apie tai praneša „The War Zone“.

Indijos lėktuvnešis „Vikrant“ nuo 2021 metų rugpjūčio bandomas jūroje. Jis buvo pradėtas eksploatuoti 2022 m. rugsėjo mėn. Šiandien ant jo pirmą kartą nusileido naikintuvai.

Pilotas-bandytojas Shivnathas Dahiya naikintuvu NP-2 sėkmingai nusileido ant laivo denio Arabijos jūroje. Po to jis taip pat sėkmingai pakilo nuo lėktuvnešio, naudodamas trampliną. Indijos armijai tai ypatingas įvykis, nes visa ankstesnė patirtis buvo eksploatuojant užsienio gamintojo lėktuvnešius. Pavyzdžiui, INS „Vikramaditya“ iš pradžių buvo pastatytas SSRS, o vėliau išsiųstas į Indiją.

 

Dabar „Vikrant“ lėktuvnešis atliks daugybę naikintuvų ir sraigtasparnių veikimo bandymų. Tikimasi, kad jie bus baigti iki 2023 m. vidurio. Laive yra įrengtas tramplinas trumpam pakilimui ir speciali virvė trumpam nusileidimui.

 

Indija dar turi sukurti savo lėktuvnešiui skirtą orlaivį. Tikriausiai pirmajame etape indai naudojo sovietinį MIG-29K. Indijos lengvam naikintuvui sukurti prireiks mažiausiai 10 metų. Jį tikimasi gauti iki 2030-ųjų vidurio. Jei programa nepavyks, indai įsigis prancūzišką „Rafale M“ arba amerikietišką F/A-18E/F „Super Hornet“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(1)
(24)

Komentarai ()