„Armagedonas“ iš dangaus: Rusija planuoja dar neregėtą puolimą - skelbiamas rimtas pavojus  ()

Jei anksčiau Rusijos aviacija praktiškai neskrisdavo į Ukrainos oro gynybos zoną, tai dabar viskas keisis.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-02-18 „Armagedonas“ iš dangaus: Rusija planuoja dar neregėtą puolimą - skelbiamas rimtas pavojus  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija nusprendė pakeisti karinės aviacijos panaudojimo taktiką kare prieš Ukrainą: jei anksčiau rusai gerai rūpinosi savo sraigtasparniais ir lėktuvais, tai dabar jie yra pasiruošę masiškai mesti juos į mūšį. Apie tai praneša leidinys „Svarbios istorijos“, remdamasis Rusijos gynybos ministerijai artimu šaltiniu.

Šaltinio teigimu, ankstesniais karo etapais Rusijos lėktuvai ir sraigtasparniai praktiškai neskrisdavo į Ukrainos oro gynybos veikimo zoną. Dabar priimtas sprendimas keisti taktiką. Šaltinis pažymi, kad naujas požiūris į aviacijos panaudojimą sukels masinį Rusijos lėktuvų ir sraigtasparnių naikinimą, bet kartu „sukurs problemų“ Ukrainos pajėgoms.

Rusijos aviacijai bus sunku pralaužti Ukrainos oro gynybą. Norėdami pasislėpti nuo radaro, orlaiviai turi skristi kuo mažesniame aukštyje, tačiau tokiu atveju jie tampa mobilių priešlėktuvinių sistemų taikiniu.

 

Neseniai „Financial Times“ pranešė apie Rusijos lėktuvų ir sraigtasparnių perkėlimą prie sienos su Ukraina. Leidinio teigimu, rusai planuoja panaudoti apie 80% savo karinės aviacijos, kad sunaikintų Ukrainos oro gynybą.

(12)
(48)
(-36)

Komentarai ()

Susijusios žymos: