„Nuostolių būtų mažiau“: CNN skelbia Ukrainos pilotų problemas su sraigtasparniais fronte  ()

Pokalbyje su žurnalistais pilotas Jurijus teigė, kad jei Ukrainos oro pajėgos turėtų naujų sraigtasparnių, jie geriau atliktų kovines užduotis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos pilotai prie fronto linijos įrengia laikinus punktus, kur slepia sraigtasparnių degalus ir amuniciją. Jie turi naudoti senus sovietinius modelius, kad kažkaip atliktų karines užduotis. Pilotas Serhijus apie tai papasakojo CNN žurnalistams.

Pranešama, kad nepaisant to, kad Rusija dėjo milžiniškas pastangas sunaikindama Ukrainos oro pajėgas, ginkluotosios pajėgos vis dar naudoja sraigtasparnius ir lėktuvus, kad atakuotų priešą. Ukrainos oro pajėgos vis dar yra prioritetinis Rusijos raketų taikinys.

Pokalbyje su žurnalistais kitas pilotas Jurijus teigė, kad jei Ukrainos oro pajėgos turėtų naujų sraigtasparnių, kovines užduotis atliktų geriau.

„Mes geriau palaikytume pėstininkus mūšio metu ir, žinoma, būtų mažiau aukų. Nes vakarietiškuose sraigtasparnių modeliuose gynybos sistema yra daug geresnė“ - sakė jis.

 

Leidinys rašo, kad Didžioji Britanija pasiūlė papildyti Ukrainos sraigtasparnių parką keliais pasenusiais „Sea King“ orlaiviais, kurie buvo JK armijoje jau nurašyti. O Portugalija pateikė 6 Rusijoje pagamintus sraigtasparnius Ka-32A11VS, iš kurių nė vienas nėra tinkamas skraidyti. Ukraina juos turės suremontuoti pati.

Tačiau, kaip rašo žurnalistai, Ukrainos pilotai susitvarko. Sikorskio brigados vado pavaduotojas, kurio pavardė neskelbiama, sakė: „mes visada stebimės, kad esame čia. Bet, mes čia ir nesiruošiame sustoti“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(1)
(25)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()