ISW skelbia kainą, kurią Lukašenka moka Putinui už atsisakymą įsitraukti į karą: tai bus katastrofa Baltarusijai  ()

Putino ambicijos peržengia Ukrainos ribas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Analitikai sako, kad Lukašenka moka už tai, kad atmetė Putino rimtesnį reikalavimą Baltarusijos kariams prisijungti prie invazijos į Ukrainą. Taigi, jis aukoja Baltarusijos suverenitetą.

Kremliaus sėkmė Baltarusijoje rodo, kad Rusijos prezidento Vladimiro Putino imperialistinės ambicijos peržengia Ukrainos ribas.

Tai pareiškė Amerikos karo studijų instituto (ISW) analitikai.

Naujojoje ataskaitoje teigiama, kad Rusijos Federacija greičiausiai panaudos Baltarusijos karinės-pramoninės bazės elementus Ukrainoje sugadintai karinei technikai taisyti. Be to, kaip pareiškė apsišaukėlis Baltarusijos vadovas Aleksandras Lukašenka, jo šalis yra pasirengusi gaminti atakos lėktuvus Su-25 Rusijos ginkluotosioms pajėgoms.

„Kremlius galėtų rekvizuoti Baltarusijos gamyklas ir jas pertvarkyti, kad būtų pagaminta svarbi įranga, kurios reikia Rusijos kariuomenei“, – sakoma pranešime.

Be to, kaip pranešė analitikai, Lukašenka asmeniškai patvirtino, kad Baltarusija įgyvendino daugiau Sąjungos valstybės integracijos programų. Tai rodo, kad Kremliaus spaudimo Baltarusijai kampanija vyksta gerai. Taigi, Rusijos Federacija ir Baltarusija įgyvendino 80 % iš 28 Sąjungos valstybės programų.

 

„Lukašenka istoriškai priešinosi Sąjungos valstybių integracijos programų įgyvendinimui, vilkindamas sudėtingų muitų ir mokesčių harmonizavimo klausimų sprendimą mažiausiai nuo 2019 m.“, – teigiama pranešime.

Šių programų įgyvendinimas, ekspertų teigimu, byloja apie Rusijos sėkmę įsisavinant Baltarusiją. ISW vertinimu, Lukašenka greičiausiai sumokės už tai, kad atmetė Putino didesnį Baltarusijos karių reikalavimą prisijungti prie invazijos į Ukrainą, darydamas mažas nuolaidas, kurias blokavo daugelį metų.

 

„Tikėtina, kad Putinas padarys didelę pažangą atkurdamas Rusijos viršenybę Baltarusijai, nepaisant jo invazijos į Ukrainą rezultatų“, – teigia analitikai.

Kas yra Sąjungos valstybė

Tai viršnacionalinis Rusijos Federacijos ir Baltarusijos Respublikos darinys, turintis vieną politinę, ekonominę, karinę, muitų, valiutos, teisinę, humanitarinę, rinkos ir kultūrinę erdvę. Sutartį dėl „Sąjunginės valstybės“ sukūrimo šalys pasirašė 1999 m. 2021 metais Putinas ir Lukašenka pasirašė sąjunginės valstybės dekretą, patvirtinantį 28 integracijos programas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(28)
(-22)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()