Sankt Peterburge įvyko susišaudymas: įjungė dainą „Šventasis karas“ ir tada smogė OMON (Video)  ()

50 metų uzbekistanietis pašovė vieną iš OMON pareigūnų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Penktadienį, vasario 24 d., Sankt Peterburge įvyko susišaudymas. Kaip praneša Rusijos „Telegram“ kanalai ir žiniasklaida, 50 metų uzbekistanietis Tigranas Chačikjanas iššovė į vieną iš OMON pareigūnų, kuris patruliavo miesto centre.

Apie 11:50 Maskvos laiku, netoli stoties „Gostiny Dvor“, vyras ištraukė kolonėlę ir  įjungė dainą „Šventasis karas“ su žodžiais „Kelkis, šalis didžiulė“. Prie jo priėjo apsaugos pajėgos ir bandė sulaikyti, vyras spėjo išsitraukti ginklą ir išššauti į vieną policijos pareigūną, po šūvio buvo pareigūnų pargriautas ir mušamas.

Per apklausą Chačikjanas prisipažino, kad ginklą ir du „Molotovo kokteilius“ paruošė namuose, tada su taksi nuvažiavo iki metro stoties „Prospect Veteranov“, persėdo į kitą automobilį ir nuvažiavo į Sadovaja gatvę, o iš ten nuėjo iki „Gostiny Dvor“ stoties.

 

Apie šaulio motyvus kol kas nekalbama. Leidinys „Kommersant“ patikslina, kad vasario 24 d. Sankt Peterburgo centre buvo sustiprinta papildoma policijos apsauga, nes valdžia baiminosi protestų Rusijos invazijos į Ukrainą metinių proga.

Per susišaudymą sužalotas policijos pareigūnas su sunkiomis pilvo žaizdomis išvežtas į gydymo įstaigą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(146)
(2)
(144)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()