Ypatinga Kremliaus užduotis: ISW skelbia, dėl ko Lukašenka buvo pasiųstas į Kiniją  ()

Aleksandras Lukašenka gali dalyvauti kuriant schemas, skirtas Rusijos Federacijai dėl karinės agresijos prieš Ukrainą įvestų sankcijų, kurios yra oficialaus vizito į Kiniją dalis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai kalbama Karo studijų instituto vasario 28 d. pranešime.

Tikimasi, kad trijų dienų viešnagės Pekine metu A. Lukašenka pasirašys didelį sutarčių paketą dėl bendrų projektų plėtros, taip pat prekybos, ekonominio, investicinio, humanitarinio ir politinio bendradarbiavimo su Kinija.

Analitikai taip pat minėjo, kad Baltarusijos gynybos įmonės gali gaminti ginklus, nes šalis vis dar turi prieigą prie mikroschemų, optikos ir kitų importuojamų prekių.

Nepaisant to, kad vasario 25 d. CŽA vadovas Williamas Burnsas paskelbė, kad Kinija svarsto galimybę tiekti Rusijos Federacijai mirtinų ginklų, analitikai prognozavo, jog Pekinas galėtų slapta, tarpininkaujant Baltarusijai, perduoti ginklus Maskvai.

Leidinyje rašoma, kad Kremlius taip pat galėtų panaudoti A. Lukašenką savo informacinei kampanijai, kuria siekiama derybų dėl palankių sąlygų Rusijai, reklamai, taip pat atitolinti Vakarų ginklų tiekimą Ukrainai, todėl būtų atidėtas didelis ukrainiečių kontrpuolimas.

Kremlius ir A. Lukašenka tikriausiai pasinaudojo Kinijos paskelbtu 12 punktų taikos planu, kuriuo siekiama atnaujinti esamą Rusijos informacinę operaciją, kurią Kremlius panaudojo 2022 m. gruodį.

 

Pasak CNN, Kinija įvairiais būdais rėmė Rusijos karą Ukrainoje nuo pat jo pradžios. Todėl JAV Prekybos departamentas įtraukė į juodąjį sąrašą nemažai Kinijos įmonių, kurios remia Rusijos Federaciją. Netgi trylika Kinijos organizacijų „tiekė dalis Irano bepiločių orlaivių programai“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(11)
(2)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()